Azimut i crkvena zvona, ista buka drugi kriteriji

Mnogo je pitanja i dubokih problema koji su izvučeni na vidjelo, a sve kroz prizmu jednog kluba i jednog crkvenjaka – večerašnje okupljanje je bilo novi test za Hrvate i njihov prag tolerancije. A koliko će proći do sljedećeg sličnog slučaja? Uz iskustva koja smo do sada stekli, čini se – vrlo brzo.

The Fratellis: Koncerti su zanimljivi i zbog usputnih putovanja

Nastupat ćemo samo na festivalima, imali smo nekakvu solo turneju krajem prošle i početkom ove godine i sad je vrijeme samo za festivale.

Na Peristilu otvoreno jubilarno 60. Splitsko ljeto

Koliko god se gradonačelnik gaf trudio učiniti simpatičnim, on je još izraženiji postao nakon što ni iz trećeg pokušaja poteštat nije uspio njegovim punim nazivom otvoriti 60. Splitsko ljeto.

San sustipanske noći je postala promišljena manifestacija bez mane

Od ukrasa koji ne zadiru agresivno u osjetljivi prostor nego ga suptilno naglašavaju, zvuka koji je bio toliko odličan u svakom dijelu gledališta da bi sve splitske tonce trebalo poslati na obuku...

Na Snu sustipanske noći stvoren fini balans prostora i glazbe

Večeras nas još čeka Rundek Cargo Trio, za slučaj da ne uhvatite na vrijeme svoju dekicu ili jastuk koji su pripremili organizatori, ponesite svoje za onaj savršen osjećaj piknika uz dozu rock'n'rolla.

Hrvatski Glastonbury raste i dalje!

Pljuskovi koji su pratili festival sva tri dana nisu nimalo umanjili doživljaj, opremljeni čizmama i kabanicama, mnogi posjetitelji su se dobrovoljno bacali u blato što je stvorilo pravu atmosferu...

Perforacije u Domu mladih

Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti, se vraća u Split!

Levonda Kids predstavnici SD županije na Imagine festivalu

Levonda Kids predstavnici SD županije na nacionalnom Imagine festivalu.

Niknulo Judino drvo u Kopilici

Bez pompoznih najava i, onako, "ispod radara", prošli tjedan je otvoren još jedan noćni klub u Splitu. "Judino drvo" se nalazi u, za noviji Split, sasvim neobičnom ambijent, bivšem skladištu Hrvatske željeznice na Kopilici.

Lighthouse Disco na Gatu Sv. Nikole

U subotu, 03. svibnja s početkom u 21 sat na Gatu Sv. Nikole (na Rivi pokraj Lučke kapetanije) započinje Old School disco party kao završetak službenog dijela, a početak revijalnog dijela regate.

'Novi Terraneo' sramežljivo otkrio prve adute

Prvo SuperUho će otvoriti Black Lips, bend koji je nastupio na Žednom uhu prije 7 godina. Drugi dan je rezerviran za Šibenčane Diskodelije, a festival treći dan zaključuju domaći ABOP.

InRoots predstavljaju svoj prvi EP

U subotu ćete u The Legends Baru na Bačvicama za 20 kn umjesto ulaznica kupiti EP "Na putu" i čuti kako uživo zvuči bend koji konkurira za nastup na nadolazećem In Musicu

Tko se krije iza plakata unutar jezgre?

Uklanjanjem bespravno postavljenih panoa su pokušali privući pažnju odgovornih...

Evo gdje se Svjetski dan knjige obilježava u Splitu

U Noći knjige neće manjkati ni prodajnih akcija i popusta, koji će se moći ostvariti u brojnim knjižarama i antikvarijatima širom Hrvatske.

Marijan Ban i Neno Belan na Rivi za Sv. Duju

Manu Chao ili Zaz? Ipak ništa od nastupa inozemnih zvijezda na ovogodišnjoj Sudamji, vraćamo se provjerenoj formuli...