Andrija Vrcan izlaže u Fotoklubu Split

U srijedu 27. svibnja 2015. u 20h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena izložba fotografija splitskog fotografa Andrije Vrcana pod nazivom U prolazu... (portreti i još ponešto).

O autoru:

Rođen u Splitu 23.11.1946. godine, gdje je diplomirao kemijsku tehnologiju na Kemijsko-Tehnološkom fakultetu u Splitu. Cijeli radni staž odradio je kao organizator-programer u tvrtki 'Dalmacijacement', današnji 'Cemex'.

Fotografijom se kao hobijem počinje baviti na studiju, gdje snima studentska događanja i učestvuje na prigodnim zajedničkim izložbama, da bi joj ozbiljnije prišao krajem sedamdesetih godina kada započinje fotografirati za list DC Dalmacijacementa (kronika) i Slobodnu Dalmaciju kao vanjski suradnik u rubrici kultura (dalmatinske klape i zabavna glazba) i ta suradnja traje dvanaestak godina, kao i za za više tjednika u bivšoj YU.
Od 2009. Godine, nabavom nove digitalne opreme vraća se fotografskim korijenima uz modernu tehnologiju.

Najčešće snima ljude, prirodu, povijesnu kulturnu baštinu i život na ulicama, ili kako on to zove 'u prolazu', pa otud i naslov ove moje prve samostalne izložbe.

Do sada je izlagao na  pet zajedničkih klupskih izložbi Fotokluba Split te na zajedničkoj izložbi ULUPUK-a u Blatu na Korčuli.
Priznanja i nagrade: Specijalne pohvale žirija u obje kategorije na CEMEX-BirdLife Nature Photo Competition 2009., 1.nagrada za fotografiju u kategoriji Pejzaž i kulturna baština na Klupskoj izložbi Fotokluba Split 2013.godine i 3.nagrada za fotografiju u kategoriji slobodna tema na Klupskoj izložbi Fotokluba Split 2014.godine.

Izložba će biti otvorena do 16. lipnja 2015.