Baletna gala večer ovog četvrtka

Baletna gala večer pod umjetničkim vodstvom Dinka Bogdanića na daskama HNK Split održat će se ovog četvrtka (30.11.) u 20 sati.

Splitski baletni umjetnici vratili su se ponovo s brojnim priznanjima s Međunarodnog natjecanja baletnih plesača Mia Čorak Slavenska održanog početkom srpnja u Zagrebu. U finale natjecanja ušle su Matea Milas, Yuki Nakashima, Tina Hatlak te Ieva Karpilovska, a brončane medalje u svojim dobnim kategorijama ove godine osvojile su Bojana Lipovščak, Leona Sivoš i Alexandra Elisabeta Bertea.

Ovog četvrtka bit će predstavljene mnoge od točaka koje su splitske plesačice i plesači izveli u zagrebačkom HNK. Pratit ćemo najljepše ulomke iz baleta Trnoružica, Labuđe jezero, Giselle, Paquita, Don Quijote, Coppelia, Le Corsaire, Les Sylphides, Laurencia, Carmen...

Soliste i ansambl baleta HNK Split uvježbali baletni majstori: Albina Rahmatullina, Elena Nikolaeva, Volodymir Shuvalov i Dmitrij Rodikov.
 

Baletni studio:

Još danas stignete upisati svoje dijete u baletni studio, gdje vaši mališani imaju priliku učiti od renomiranih baletnih pedagoga i sudjelovati u baletnim predstavama kao šu su Trnoružica, Orašar... informacije na: 321-985



Foto: Marijo Bašić