Besplatna radionica Larise Navojec

Radionica kreativne komunikacije održat će se u sklopu Nomadske plesne akademije u Gradskom kazalištu mladih u ponedjeljak, 3. studenog, s početkom u 20:30 sati. Voditeljice su Larisa Navojec i Sanja Fruehwald, a radionica je osmišljena s ciljem kvalitetnog informiranja djelatnika i zaposlenika institucija i organizacija koje još nisu upoznate sa djelatnostima koje su usko vezane za suvremeni ples i pokret i ostalim aktivnostima koje su povezane sa umjetnošću pokreta i plesa.

Radionica je besplatna i svi su dobrodošli!

 

CILJ RADIONICE:
Kako stvoriti okruženje u svojoj okolini koje se bazira na povjerenju, otvorenosti za novo i dozvoli za grešku? Na ovoj radionici naš fokus  biti će u istraživanju komunikacije kao osnovnog elementa za kreaciju inovativne sredine. Kako je u suvremenom plesu komunikacija preko pogleda, dodira, pokreta, geste i artikulacije doživljenog osnovni način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane komunikaciju. To su alati koji hrane i kreaciju umjetničkih radova. Na ovoj radionici želimo podijeliti neka od tih znanja sa namjerom da polaznici dobiju tjelesno iskustvo  komunikacije u pokretu i da imaju mogućnost povratne informacije i razmišljanja, na koji način bi se neka od tih znanja mogla prenijeti u svakodnevni život.


SADRŽAJ RADIONICE:
Radionica se sastoji od 5 do 7 jednostavnih vježbi, svaka  u trajanju od 20ak min. Ove situacije razvijene su iz osnovnih vježbi plesne improvizacije, a prilagođene su ne-plesačima.  Počinje se od laganog zagrijavanja i osvještavanja vlastitog tijela, a onda se postepeno fokus i percepcija okreće prema van; isprva prema jednom partneru, zatim prema više njih i na koncu prema cijeloj grupi. Unutar toga, radi se na vježbama povjerenja i vježbe prijenosa informacija pokretom. Sve vježbe prilagodljive su svim uzrastima i veličini grupe, izrazito su ugodne, zabavne i nanaporne. Ciljano iskustvo je zajedništvo, povjerenje, komunikacija.