Bookvica: Katja Grcić & Nada Topić

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica, koje će se održati u četvrtak, 15. ožujka 2018. u 20:30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 24a/II), gostuju splitske pjesnikinje NADA TOPIĆ i KATJA GRCIĆ te njihov urednik BRANKO ČEGEC.

Obje su pjesnikinje nedavno objavile pjesničke zbirke u izdanju Meandarmedije, pod uredničkom palicom uglednog hrvatskog pjesnika Branka Čegeca: zbirka Nade Topić nosi naslov „Bezbroj i druge jednine“, a zbirka Katje Grcić „Ljeto/Summer“ (dvojezično izdanje, na hrvatskom i engleskom jeziku).

Osim što će predstaviti navedene knjige i čitati pjesme iz njih, gosti će razgovarati s voditeljicom Bookvice, Patricijom Horvat, i o pjesničkom glasu i identitetu, o općem i pojedinačnom, o globalnom i detaljnom, o pitanju ženske perspektive, o društvenim mrežama kao mediju za širenje poezije, o prevođenju i jeziku.

U nagradnoj igri publiku ovoga puta očekuju dvije knjige na dar.

Kratke biografije autorica:

KATJA GRCIĆ (Split, 1982.) diplomirala je Njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru. Živi u Splitu, gdje se osim pisanjem poezije i proze bavi prevođenjem, vizualnom umjetnošću i poslom turističkog vodiča. Poeziju već niz godina objavljuje u časopisima, a pojedine su joj pjesme prevedene na poljski, češki i slovenski jezik. Objavila je zbirke pjesama „Nosive konstrukcije“ (2015.) i „Ljeto/Summer“ (2018.).

NADA TOPIĆ (Split, 1977.) živi i radi u Solinu. Objavila je zbirke pjesama „Svetac u trajektnoj luci“ (2005.), „Meteorologija tijela“ (2015.), „Bezbroj i druge jednine“ (2017.), slikovnicu „Kako se rodila roda“ (2007.) i zbirku priča „Male stvari“ (2016.) Doktorirala je u području informacijskih i komunikacijskih znanosti i autorica je znanstvene monografije „Knjižara Morpurgo u Splitu (1860. – 1947.) i razvoj kulture čitanja“ (2017.). Tekstovi su joj objavljivani i izvođeni na Trećem programu Hrvatskog radija, u domaćim i stranim časopisima te zbornicima.