Bookvica: Lamija Begagić

U četvrtak, 23.11. 2017. u 20:30 u splitskom klubu „Quasimodo“ (Gundulićeva 26a/II), u književnom programu Bookvica, gostovat će bosanskohercegovačka autorica Lamija Begagić Voditeljica ove, četvrte Bookvice u desetoj sezoni, je Tanja Mravak

Lamija Begagić (Zenica, 1980.) diplomirala je južnoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autorica je dvije zbirke kratkih priča: “Godišnjica mature” (Sarajevo/Beograd, 2005.) i “Jednosmjerno” (Beograd, 2010.), te priručnika “Furam feminizam” namijenjenog djevojčicama u osnovnim školama, u koautorstvu s Marinom Veličković (Sarajevo, 2016.).
Urednica je i pokretačica magazina za predškolce i prvačiće “Kolibrić”, te članica redakcije magazina za pravednije obrazovanje “Školegijum”.
Aktivno piše i za nekoliko časopisa i portala u regiji: Urban Magazin, Vox Feminae, lgbti.ba…
“Godišnjica mature” prevedena je na slovenski jezik.
Za svoj književni rad dobila je nekolicinu priznanja i nagrada, među kojima i nagradu Fondacije “Farah Tahirbegović”.
Živi i piše na relaciji Sarajevo–Bratislava.
“U zoni” joj je prvi roman.

Blaga i hrabra, aktivna u borbi za ženska prava i prava LGBT zajednice, za bolje i pravednije obrazovanje što u današnje vrijeme na ovim prostorima nije nimalo lagan posao. Roman „U zoni“ priča je o potrazi za srećom, o ljubavi, istospolnoj ljubavi na relaciji Zagreb – Zenica, a u tome svemu nađe se i nešto sporta, prijateljstva, roditeljstva i rodne kuće.

Kao i uvijek u Bookvici, netko  iz publike dobit će na dar knjigu koja se predstavlja.
Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.