Bookvica predstavlja 12. The Split Mind

Književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) već tradicionalno predstavlja nove brojeve časopisa za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu THE SPLIT MIND (TSM), prepuštajući mikrofon marljivim urednicima i njihovim gostima.

Ovoga četvrtka, 11. prosinca 2014., s početkom u 21:00 sat novi, 12. po redu broj THE SPLIT MIND-a, kojim se obilježava deseta godišnjica postojanja časopisa, predstavit će MELITA ANUŠIĆ (glavna urednica), JAKOV BAJIĆ (urednik), SARA KOPECZKY (urednica), LUCA KOZINA (urednica) i LUKA KRSTULOVIĆ (urednik). Kao gošće pridružit će im se RUŽICA GAŠPEROV (proza), IRENA DELONGA NEŠIĆ (voditeljica tečaja kreativnog pisanja u GKMM i bivša urednica TSM-a) i IRENA ŠKARICA (prevoditeljica i prva urednica TSM-a).

Dvanaesti broj donosi neke promjene, tako da ne sadrži nekoliko uobičajenih rubrika, koje će se – prema riječima uredništva – u budućnosti možda ponovno pojaviti. U ovome su broju zastupljeni: Poezija, Proza, Prijevodi i Eseji. Brojnost prispjelih studentskih radova iz Splita, ali i drugih dijelova Hrvatske predstavlja najveću promjenu u odnosu na dosadašnje brojeve, a uredništvo je zbog toga izuzetno ponosno.

Na Bookvici će biti poezije, proze, prisjećanja na stare brojeve TSM-a, malo spize i ugodnog razgovora, kao i nagradna igra koja će zasigurno razveseliti ljubitelje ovog sjajnog časopisa. Nadamo se da će velik broj studenata, njihovih profesora te ostalih ljubitelja književnosti i drugih umjetnosti svojim dolaskom na Bookvicu podržati ovaj hvale vrijedan projekt koji se već godinama uspješno održava zahvaljujući entuzijazmu splitskih studenata.