Dario Šolman izlaže u Galeriji umjetnina Split

U Galeriji umjetnina Split u utorak, 16. siječnja 2018. u 19 sati otvara se izložba medijskog umjetnika Darija Šolmana pod nazivom 'Put srca / The Way of the Heart', 

Kustosi: Jasminka Babić, Branko Franceschi

Dario Šolman je njujorški medijski umjetnik splitskih korijena. Diplomirao je na zagrebačkoj ALU 1998. godine, ali se u duhu vremena okrenuo multimedijalnom stvaralaštvu kao adekvatnom formatu u kojem je mogao spojiti formalni utjecaj neoekspresionističkog slikarstva osamdesetih u spajanju riječi i slike, ulične i visoke umjetnosti, s osobnijim utjecajem estetike stripa, te filmografije i ikonografije znanstvene fantastike, zasnovanima na bezgraničnom potencijalu konfabuliranja. Šolmanov višedimenzionalni, vizualno-literarni umjetnički projekt u nastajanju svoj optimalni prezentacijski format pronašao je u virtualnom prostoru Interneta kao okruženju pogodnom genezi, akumulaciji i povezivanju raznorodnih multimedijskih i tekstualnih sadržaja, a može se pogledati na poveznici filmlog.org.

Izložba Put srca predstavlja izbor od pet recentnih animiranih video radova i deset storyboard-ova u kojima umjetnik problematizira pitanja umjetničkog stvaralaštva, strukturiranje njegove percepcije i interpretacije,  te dubinske razine njihovog smisla i značenja po ljudsku egzistenciju, ravnotežu s prirodom i univerzumom oko nas, kao i etički univerzum u nama.