'Domaći' Nabucco zatvara Splitsko ljeto

Čast da zatvori 59. Splitsko ljeto u godini velike obljetnice Giuseppea Verdija pripala je njegovom naslovu koji je tijekom godina postao jednim od zaštitnih znakova festivala, operi Nabucco koju će na Peristilu 12. i 14. kolovoza izvesti solisti, Zbor, Orkestar i Balet Opere splitskog Hrvatskog narodnog kazališta pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, a u režiji talijanskog redatelja Ive Guerre. U predstavi koja je premijerno izvedena na prošlogodišnjem Splitskom ljetu debitirat će talijanski bariton Enrico Marucci u naslovnoj ulozi babilonskog kralja Nabucca i nizozemsko-američka sopranistica Lisa Houben koja će tumačiti ulogu njegove kćeri Abigaille.

Ulogu Ismaela tumačit će tenor Vladimir Garić, veliki hebrejski svećenik Zaccaria bit će i ove godine bas Ivica Čikeš, Nabuccova kćerka Fenena mezzosopranistica Terezija Kusanović, dok će uloge Baalova velikog svećenika, Abdalla i Ane tumačiti Siniša Štork, Vinko Maroević i Antonija Teskera.

Izvedbe Nabucca 12. i 14. kolovoza započinju u 21 sat, a druga će izvedba ujedno biti i posljednja, završna predstava 59. Splitskog ljeta.