Dva odlična koncerta ovog tjedna u Hrvatskom domu Split

Ovaj tjedan u Hrvatskom domu Split će se održati dva glazbena događaja. Prvi je nastup Ante Jerkunice i Martine Filjak u srijedu u 20 sati, a drugi je nastup Anzû Quarteta.

Hrvatski bas Ante Jerkunica, jedan od istaknutijih solista na najpoznatijim međunarodnim pozornicama, nakon dugo vremena nastupa u rodnom gradu u pratnji ugledne hrvatske pijanistice Martine Filjak i rezidencijalne umjetnice Hrvatskog doma Split u sklopu programa 'Odabrala Martina Filjak'. Na repertoaru su djela Franza Schuberta, Modesta Petroviča Musorgskog, Huga Wolfa i Jacquesa Iberta. Ovim koncertom otvara se Splitski ciklus u kojem nas tijekom sezone očekuje ukupno 7 koncerata.

Klarinetist Ken Thomson, violinistica Olivia De Prato, violončelistica Ashley Bathgate i pijanist Karl Larson istaknuti su glazbenici visokih individualnih umjetničkih dosega, 'superzvijezde nove glazbe' sa sjedištem u New Yorku članovi su Anzû Quarteta. Okupljeni 2020. godine u Kvartet Anzû postavili su si za cilj prezentaciju djela velikog francuskog skladatelja, orguljaša i pedagoga 20. stoljeća Oliviera Messiaena (1908.–1992.). U povodu 80. obljetnice praizvedbe jednog od najpoznatijih Messiaenovih djela, Kvarteta za kraj vremena, ansambl organizira europsku turneju, a na kartu europskih pozornica upisala se i splitska Koncertna dvorana.

Za Jerkunicu i Filjak ulaznice se mogu kupiti putem ovog linka: https://adriaticket.com/event/6966-ante-jerkunica-bas-i-martina-filjak-klavir, a za Anzû Quarteta na: https://adriaticket.com/event/6960-anzu-quartet

Ulaznice se mogu kupiti i na dan izvedbe sat vremena prije početka koncerta na blagajni Hrvatskog doma Split, svake subote na blagajni Hrvatskog doma Split od 9 do 12 sati te preko partnera sustava Adriaticketa na lokacijama: Tisak Media CCO1, Dancing Bear, Cro Fan Shop MALL of Split.

EPIDEMIOLOŠKA NAPOMENA OD 16. 11. 2021.
Prema Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 12. studenoga 2021., uvodi se mjera obveznog predočavanja EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Odluka se odnosi na zaposlenike i vanjske suradnike Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Split kao i na sve posjetitelje profesionalnih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija koje se održavaju u prostorima Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Split.
Dakle, svi posjetitelji moraju predočiti jedno od navedenog:
1. EU digitalnu COVID potvrdu.
2. Potvrdu liječnika primarne zdravstvene zaštite kojom se dokazuje da su preboljeli COVID-19 unazad 12 mjeseci.
3. Nalaz PCR testa kojim se dokazuje da su preboljeli COVID-19 unazad 12 mjeseci.
4. Potvrdu liječnika primarne zdravstvene zaštite kojom se dokazuje da su imali dijagnosticirane COVID bolesnike u obitelji i imale s tim oboljelima kontakte te su proglašene takozvanim „vjerojatnim slučajem“ unazad 12 mjeseci.
5. Potvrdu liječnika primarne zdravstvene zaštite kojom se dokazuje kako postoje kontraindikacije za cijepljenje ili za dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv COVID-19.
6. Negativan test na virus SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati.
Odlukom su definirane i kategorije osoba na koje se navedena pravila ne odnose (npr. mlađi od 16 godina).
Ukoliko netko od pretplatnika određenog Ciklusa ili posjetitelja koji su kupili ulaznice za određeni koncert ne želi prisustvovati događaju prema navedenim COVID mjerama, može izvršiti povrat sredstava putem sustava Adriaticket.