Fascinantna produkcija za splitski spektakl Ansambla LADO

Spektakularna, do sada neviđena produkcija za jedan folklorni nastup, u petak ulazi u Spaladium Arenu. Impozantna pozornica na kojoj će 25. studenog u 19 sati nastupiti ansambl LADO veličine je 180m2. Za potpuni doživljaj glazbeno – scenske čarolije tu su i veliki led ekran dimenzija 10x6m na kojem se izmjenjuju ilustracije koje ce pratiti koreografiju samog nastupa, a sve u režiji cijenjenog scenarista Patricia Alejandra Aguera. 

Čuvari hrvatske baštine po prvi će puta nastupiti u splitskoj Areni. Njihov zagrebački, kao i ostali godišnji koncerti rasprodani su danima unaprijed pa ovaj splitski nastup nikako nebiste smjeli propustiti.

Splitski koncert bit će doista poseban. Mediteran produkcija posebno za ovaj nastup izgradila je pravi mali grad tehnike. Ovogodišnji program, koji LADO izvodi pod nazivom „Pokraj vode Drave“, uz najnovije svjetske trendove rasvjete i zvuka bit će predstavljen u jednoj novoj dimenziji. U povodu desete obljetnice smrti dr. sc. Ivana Ivančana, Ansambl Lado ovim programom odaje počast svojem nekadašnjem dugogodišnjem direktoru i umjetničkom voditelju.

Dr. sc. Ivan Ivančan, uz profesora Zvonimira Ljevakovića, posve sigurno pripada ikonama scenske primjene folklora u Hrvatskoj, a samim tim i Ansambla LADO, kao jedan od najzastupljenijih i najplodnijih autora. Ovom će prilikom, uz već poznate koreografije s repertoara, Ansambl LADO predstaviti i tri nove točke koje prikazuju pjesme, plesove i običaje Slavonije, Baranje i Posavine. U glazbenom će se dijelu programa pokloniti pozornost i glazbenim ikonama Ansambla LADO: Emilu Cossettu, Boži Potočniku i Marijanu Makaru.

Poseban doživljaj nastupa u svom gradu pred ispunjenom Spaladaium Arenom imat će i članovi Kulturno umjetničkog društva Jedinstvo Split. Jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava svojim će koreografijama i različitim plesnim stilovima posjetitelje odvesti na putovanje čitavom Hrvatskom.

Ulaznice za nastup ansambla LADO u splitskoj Spaladium Areni mogu se kupiti online na www.croatia-ticket.com i u sustavu www.eventim.hr, na svim Croatia Records prodajnim mjestima te na blagajni Spladium Arene po cijeni od 80, 100, 120 i 180 kuna. Djeca, učenici, studenti, umirovljenici i članovi KUD-a uz predočenje svog statusa ostvaruju pravo na posebnu cijenu ulaznice od 60 kuna.

 

NAGRADNA IGRA

Za ovaj koncertni show, za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje i zajedno sa svojim podacima poslati na karte@split.com.hr. 

Nagradno pitanje glasi: Tko će u petak nastupiti uz  Ansabl Lado u Spaladium Areni?