Humanitarni koncert opernih arija u povodu 25. obljetnice Splitsko-dalmatinske županije

Najljepše hrvatske operne arije i zborovi naziv je humanitarnog koncerta koji će, u povodu 25. obljetnice Splitsko-dalmatinske županije, u petak 28. rujna s početkom u 20 sati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split, izvesti orkestar, zbor i solisti splitskog HNK pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Prihod koncerta namijenjen je splitskom Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

Ustanova socijalne skrbi Centar Slava Raškaj bavi se odgojem, obrazovanjem i rehabilitacijom djece i mladeži s oštećenjem sluha i govora, te djece i mladeži s cerebralnom paralizom, a cjelokupan prihod predstojećeg koncerta namijenjen je edukaciji djelatnika Centra.

Kao solisti nastupit će sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Terezija Kusanović, tenor Bože Jurić Pešić, bariton Ljubomir Puškarić te bas Božo Župić. Na programu su biseri hrvatske operne literature, arije i zborovi iz opera Adel i Mara Josipa Hatzea, Ero s onoga svijeta i Mila Gojsalića Jakova Gotovca, Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca, Porin Vatroslava Lisinskog, te iz opereta Mala Floramye i Spli'ski akvarel Ive Tijardovića.