Ida Nielsen moćno zavladala Prokurativama na Splitskom festivalu

Prokurative su sinoć ispunili moćni zvuci jazza i funka, publika je uživala, vidjelo se mnoge poznate kako i sami plešu i odlično se zabavljaju. Bila je to kruna večeri prvog dijela ovogodišnjeg Splitskog festivala – Kronike o našem malom mistu. Večer „Split Jazz&Funk Festivala“ su otvorili Elena Stella i Ante Jeličić trio, koji su izveli i jazz obrade legendarnih pjesama Kapetane moj, Zdenka Runjića i Kuća pored mora, Arsena Dedića. Pozornicu je potom preuzeo poznati splitski jazz band, koji slavi 30 godina uspješne karijere – Black Coffee, a koji su izveli dva jazz standarda Butterfly i Watermelon Man sa svojom pjevačicom Danijelom Prpić. Potom im se na bini pridružila gošća Ana Uršula Najev i dala svoj osobni pečat legendarnim pjesmama Zdenka Runjića – Romanci i Četiri stađuna.

A onda je na pozornicu izašla Ida Nielsen & The Funkbots i Prokurative su gorile u funky ritmu, plesmu, izvrsnoj atmosferi, s dobro raspoloženim Splićanima i gostima. Među turistima smo našli i Dance, koji su bili oduševljeni činjenicom da svoju glazbenicu mogu poslušati uživo i to, kako su rekli, na tako divnom mjestu, kao što su Prokurative.

A najljepšoj pozornici i gradu na svitu se divila i sama Nielsen.

- Obožavam Split! Imala sam priliku provesti dva dana u gradu, okupati se u moru, biti na plaži, obići Dioklecijanovu palaču i sve je fantastično – rekla je Ida Nielsen prije samoga nastupa, a tijekom nastupa divila se i pozornici i moru u pozadini i pojačala dobar ritam i vibracije sa splitskom publikom. Splićani znaju prepoznati dobru i iskrenu glazbu, pa joj nisu ostali dužni, pjevali su s njom, pljeskali, plesali i zvali je da se vrati nekoliko puta na pozornicu, što su ona i bend rado i učinili.

Ni glazbena menadžerica Isabelle Pfeifer nije skrivala svoje oduševljenje i gradom i ljudima i organizatorima.

- Ovdje su ljudi tako srdačni i otvoreni, sjajni su – rekla je Pfeifer, koja se zahvalila i organizatorima na sjajnoj organizaciji i rekla da takvu rijetko susreće u svom poslu po svijetu.


FOTO: Maja Prgomet