"Kako i zašto ubiti muža" saznajte u subotu u Domu HV Lora

Jedna od najgledanijih kazališnih komedija „Kako i zašto ubiti muža“ na rasporedu je u subotu, 7.3. s početkom u 20.00 u Splitu u Domu HV Lora.

Komedija o milijun razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”. Naime autor ovog dela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam, posle čega je usledio i priručnik namenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena – navode organizatori.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović, a izmedju ostaloga ima zapaženu ulogu u zabavno glazbenom  igranom programu  „Čađava mehana“.

Žensku stranu ispričat će glumica Nataša Aksentijević.

Redatelj predstave je Radomir Rade Vukotić. 1971. godine upisuje fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića. Po diplomiranju 1975. godine postaje stalni član Pozorišta na Terazijama.

Radio je kao asistent režije velikim jugoslavenskim rediteljima: Soja Jovanović, Želimir Orešković, Radoslav Dorić, Aleksandar Đorđević. 1990. godine otvara prvu umjetničku radionicu za pozorište, film, radio i televiziju PRIZOR u bivšoj Jugoslaviji.