Kate Ševo izlaže u Fotoklubu Split

U srijedu 25. veljače 2015. u 19h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena prva samostalna izložba fotografija mlade trogirske fotografkinje Kate Ševo pod nazivom Plutanje. Izložba će biti otvorena do 7. ožujka 2015.

Izložba Plutanje nešto je drugačiji spoj radova iz različitih razdoblja. Sastoji se od 14 digitalnih i jedne analogne fotografije, gdje poseban dio zauzima mini-serija konjskih glava. Ljudi koji su bez lika se nalaze između tonjenja i hodanja po vodi, a ne plivaju već plutaju.

O autorici:
Kate Ševo rođ. 8.2.1994. u Splitu, do upisa na fakultet živila u Trogiru, bavi se fotografijom još od osnovne škole, uvijek kao hobi. Potpuno je samouka, a već otpočetka se kretala prema stilu art i fashion fotografije. Nastoji zabilježiti različite atmosfere, pomalo nadrealne, s kojima želi gledatelju pokrenuti maštu. Veliki dio njenih radova može se okarakterizirati i kao modna fotografija. Dosad je sudjelovala na 5 skupnih izložbi, a izložba Plutanje joj je prva samostalna izložba. Trenutno studira na Pomorskom fakultetu u Splitu.