MAG-ovci u foyeru HNK

U foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split ovog ponedjeljka u 19.30 sati održat će se koncert pod nazivom "Večer komorne glazbe" Udruge mladih akademskih glazbenika Split. Na programu su djela Alvina Etlera, Bohuslava Martinua, Mauricea Emmanuela, Paula Gilsona i Camille Saint-Saensa.

Na predstojećem koncertu u foyeru splitskog kazališta nastupit će flautistica Marija Bašić-Markotić, oboistica Katarina Grubić, klarinetist Jaroslav Sadovyj, violončelistica Mia Grubišić, te pijanistice Petra Filimonović i Marina Ivanova. Izvest će Suitu za flautu, obou i klarinet američkog skladatelja i oboiste Alvina Deralda Etlera (1013 – 1973); Trio za flautu, violoncello i glasovir češkog skladatelja Bohuslava Martinua (1890 – 1959); Sonate za flautu, klarinet i glasovir francuskog skladatelja Mauricea Emmanuela (1862 – 1938); Trio za obou, klarinet i glasovir belgijskog skladatelja Paula Gilsona (1865 – 1942), te Caprise sur des airs danois et russes za flautu, obou, klarinet i glasovir glasovitog francuskog majstora kasnog romantizma Camille Saint-Saensa.

Udruga MAG osnovana je u ožujku 2010. godine u Splitu. Idejni začetnici i osnivači udruge bili su mladi glazbeni umjetnici gitarist Josip Dragnić i violist Ivan Hut. Udruga je nastala kao rezultat potrebe za udruživanjem mladih akademski obrazovanih glazbenika željnih koncertiranja sa šireg područja grada Splita. Prvi su koncert održali u ožujku 2010. u splitskoj katedrali.