Mjesec kazališta Moruzgva u Dalmaciji: Vodimo vas na "Brodolomke"

Jedno od najuspješnijih kazališta u Hrvatskoj Moruzgva, povodom desetogodišnjice rada odlučilo se "preseliti" na mjesec dana u Dalmaciju.

Na velikoj dalmatinskoj turneji od Zadra preko Splita, Hvara, Makarske, Metkovića pa sve do Dubrovnika gostuju sa tri uspješnice - “”Brodolomke”, “OtpisaNE” i “Kako život”. Splitskoj publici će se predstaviti sa sve tri predstave.

 
"Brodolomke" 
Najnoviji hit koji će zasigurno obilježiti ovu kazališnu sezonu, premijerno izveden u rujnu ove godine. Brodolomke su dirljiva priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način, kroz ovisnost o alkoholu. Po predlošku Ane Maras Harmander, a u režiji Krešimira Dolenčića u predstavi glume, plešu i pjevaju: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Luka Petrušić.
 
"Komedija OtpisaNE"
 
Po tekstu Renata Baretića, u režiji Nikole Zavišića ova predstava pobudila je neviđeni interes publike te ju je do sada vidjelo više od 25 000 ljudi. Tema je topla priča o imigrantu koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u život frustrirane Snježane, njene poduzetne kćeri Hrvojke te dokone zavodnice susjede Milke.
OtpisaNE će vas nasmijati do suza ali i nagovoriti da pokušate sebe zamisliti u sličnim okolnostima. U predstavi igraju Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.
 
Kako život
 
Predstava je remek djelo jedne od najboljih dramatičarki hrvatske Nine Mitrović i  proslavljenog redatelja Ivana Lea Leme, a prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić prikazuju smiješne i tužne stvari života u staračkom domu. Kroz priču o ljubavnom trokutu starijih ljudi saznajemo više o prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti.
 
U prvom dijelu dalmatinske turneje kazalište Moruzgva splitskoj publici će se predstaviti sa:  
 
"Brodolomke" subota 17.11. dvije izvedbe u 18:00 h te u 20:30 h. Treća izvedba u ponedjeljak 19.11. u 20:00 h, dvorana Lora.
 
"OtpisaNE" nedjelja 18.11. u 20:00 h, dvorana Lora.
 
Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 12.11. svaki dan od 15 - 19 h na blagajni Lora ili u online sustavu croatia-tickets.com.
Info i rez 091 528 4304 & FB Amadeus events.

NAGRADNA IGRA
Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica (za predstavu Brodolomke, 17.11. u 20:30 h), a sve što morate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje i zajedno sa svojim podacima poslati na karte@split.com.hr. 

Nagradno pitanje glasi: Tko je režirao "Brodolomke"?