Muzej grada Splita i Galeriju Emanuel Vidović - otvoreno!

Postepenom normalizacijom stanja, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka i mjera Muzej grada Splita i Galerija Emanuel Vidović  su otvoreni za svoje posjetitelje.
 
U Muzeju grada Splita uz stalni postav muzeja još uvijek možete pogledati izložbu NOSTALGIJA U NOVOM RUHU.
 
Izložbu slika i unikatnog nakita SPLITU S LJUBAVLJU autora Adina i Mie Hebib možete pogledati sada, a pripremili smo je za Vas neposredno prije propisivanja mjera vezano za Covid 19. Postavljena je u dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Splita u Papalićevoj 1.
 
U sklopu stalnog postava Galerije Emanuel Vidović dođite vidjeti i sliku SUNČANI POLJUBAC Emanuela Vidovića, dar Grada Splita Muzeju grada Splita. Od 25. veljače 2020. godine slika je izložena u sklopu stalnog postava. I kako nam o njoj kaže viša kustosica Nela Žižić: „Naslikana je oko 1901. godine tehnikom ulja na platnu, a prikazuje istočni dio splitske obale. Slikar je prenoseći igru svjetla u splitskoj luci u osvitu novoga dana rastvorio predmetni svijet treperavim kolorističkim mrljama. Ova slika predstavlja jedan od najstarijih sačuvanih prikaza splitske obale koje je naslikao Emanuel Vidović. Njenim smještanjem u stalni postav Galerije Emanuel Vidović posjetitelji će dobiti potpuniju sliku o stilskim mijenama u formativnoj fazi Vidovićeva slikarstva.“
 
Radno vrijeme prostora do 31. svibnja 2020. godine je:
- utorak do petak: od 9 – 17 sati
- subota: 9 – 14 sati