O položaju žene u diplomskoj predstavi „Dijete od pijeska“ Anje Ostojić

"Dijete od pijeska" je glumačko-fizička predstava Anje Ostojić nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala.

"Dijete od pijeska" autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić.

Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama - akrobatska tkanina, kontorcionizam - Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

12., 16. i 19. veljače 2019. godine predstava će biti izvedena u Amfiteatru Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) u 20:00.
Ulaznice po cijeni od 30,00 kn kupuju se na ulazu. Moguća je rezervacija na mail: antonia.kuzmanic@gmail.com, mobitel: 099 668 1189 i u inboxu ROOM 100 (https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/ ).

Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu i izvedbenog kolektiva ROOM 100.

Režija, dramaturgija, izvedba: Anja Ostojić
Mentorica: Bruna Bebić, izv. prof. art.
Glazba: Davor Gazde, Mišo Komenda
Dizajn svjetla: Siniša Jakovčević
Suradnice za pokret: Antonia Kuzmanić, Dora Popić i Antonia Vuletić