Od 7. do 9. kolovoza peto izdanje Brač Film Festivala.

Glavni program Festivala dijeli se na projekcije dječjih filmova, kratkometražnih filmova studenata filmskih akademija i debitantskih dugometražnih igranih filmova. Pod zvjezdanim nebom u ljetnom kinu Supetar Festival će otvoriti „Lada Kamenski“ koji je na pulskom filmskom festivalu osvojio brojne nagrade među kojima i nagradu Fedeora za najbolji hrvatski dugometražni film. Drugu večer obilježit će francuski film „Shiny Shrimps“ redatelja Cédric Le Gallo i Maxime Govare, a posljednju će večer posjetitelji moći uživati u filmu Miloša Avramovića „Južni vjetar“ koji je oborio rekorde gledanosti u kinima diljem regije.

Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta gdje će svoje filmove prikazati studenti filmskih akademija. Ove godine nas očekuju filmovi „Brazilka“ (red. Sara Marković), „Obrok“ (red. Abhiroop Basu), „Sahrana“ (red. Tin Meze), „Peti kat lijevo“ (red. Renata Lučić) te „Mi smo vidjeli ljeto“ (red. Nikola Stojanović).

Najmlađi filmoljupci moći će uživati u dječjem programom kojim se i dalje nastavlja odgoj najmlađih u stjecanju navika za odlazak u kino. Projekcije će se održavati i ove godine u Osnovnoj školi Supetar zbog velike posjećenosti u 11 sati, a već prvog dana festivala najmlađi posjetitelji će moći uživati u filmu „Nogometaši“ (red. Miguel Angel Lamata). Drugog jutra festivala na supetarskom filmskom platnu naći će se prvi hrvatski znanstveno – fantastični za djecu „Moj dida je pao s Marsa“ (red. Dražen Žarković, Marina Andree Škop) dok će zadnji dan biti prikazan film „Sune i Sune“ (red. Jon Holmberg). 

Glazbeni program donosi novost, od ove godine će zaljubljenici u film moći uživati u glazbenom programu već prvi dan kada će ih na After partiju zabavljati hrvatski kazališni i filmski redatelj DJ Mario Kovač dok će u akustičnom izdanju na zatvaranju 5. Brač film festivala unutar samog ljetnog kina nastupiti pjevač Dino Jelusić, a gošća na koncertu bit će bračka Gina, pjevačica grupe Detour.

 

Tijekom trajanja Festivala na zidovima ljetnog kina održat će se izložba fotografija lokacija otoka Brača prikupljenih za potrebe projekta “Filming on Brač”.