Odlični filmski naslovi u otočnoj idili: Evo što nam donosi ovogodišnje izdanje Brač Film Festivala

Brač Film Festival i ove godine, u suradnji s brojnim zaljubljenicima u filmsku industriju, otvara svoja vrata 10. kolovoza.

Od 10. do 13. kolovoza ljetno kino u Supetru na Braču, ugostit će već dobro znanu i predivnu filmsku priču koja se odvija već 8 godinu zaredom.

Na ovogodišnjem Brač Film Festivalu, kroz četri dana, će se na velikom platnu na otvorenom prikazivati raznovrstan filmski program gdje će gledatelji uživati u dugometražnim i kratkometražnim projekcijama ali i dječjem programu.

Prave poslastice za sve filmofile

U glavnom programu u ljetnom kinu od 21:30h nas očekuju projekcije kratkometražnog filma prije svakog dugometražnog. Upravo ovaj kratkometražni program namijenjen je studentima filmskih akademija iz regije koji na Braču imaju priliku pokazati svoje odlične uratke, a ove godine nas očekuju naslovi “Pištolji i kacige”, “Kriza”, “Džonika” i “Sound Mixer”.

Prvu večer glavnog programa i ovogodišnje izdanje Festivala otvorit će film “Divljaci” redatelja Darija Lonjaka. Ova žanrovska akcijska komedija donosi priču o tri navijača Hrvatske reprezentacije koja su greškom zalutala u teroristički kamp!

Drugi dan BFF-a nam u glavnom programu donosi istaknuti naslov “Strahinja Banović”, redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u bio prikazan dvaput.

Treću večer ćemo gledati film “Zbornica” Sonje Tarokić kojeg su kritičari proglasili “definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme”.

Za kraj festivala nas čeka sportska drama “Zlatni dječak” redatelja Ognjena Jankovića koji donosi priču o dvadesetogodišnjem perspektivnom nogometašu koji ulaskom u profesionalni svijet sve teže pomiruje privatni život sa zahtjevima vrhunskog sporta.

Sedma umjetnost i za najmlađu publiku

Brač Film Festival od samih početaka njeguje važnost projekcija za djecu kao njihov prvi susret sa sedmom umjetnosti. Projekcije dječjih filmova održat će se na lokaciji iza Crkve od 21h svaku večer, a ove godine filmovi su prilagođeni uzrastima od 6 godina na više, pa osim domaćeg ostvarenja “Ljeto kada sam naučila letjeti” koji donosi priču o 12-godišnjoj Sofiji kojoj se ljetovanje na Hvaru pretvara u avanturu koju nije mogla ni zamisliti, dolaze i inozemni naslovi proslavljeni na filmskim festivalima. Najmlađi će imati priliku pogledati filmove: “Kraljica komedije” i “Nelly Rapp: Agentica za čudovišta” te animirani film “I miševi idu u raj” prije kojeg će se prikazati kratkometražni animirani film za djecu “Jaje” autorice Ane Despot, dobro poznate svim Supetranima.

Ovogodišnji program BFF-a još je bogatiji od prethodnih izdanja i donosi žanrovsku raznolikost; od animiranih filmova, dječjih, akcijske komedije do sportske drame, a brojni gosti koji se očekuju na ovogodišnjem izdanju stvorit će pravi filmski šušur na jednom naših od najljepših otoka.

Cjelokupan program možete pogledati na web stranici Brač Film festivala.