Pet godina Makarska Jazz Festivala!

Vrhunski glazbeni program petog izdanja Makarska Jazz Festivala opet će Makarsku uvrstiti u sam vrh hrvatske jazz i kulturne scene.
 
Događaj koji se iz godine u godinu odličnim odabirom izvođača, na prekrasnim lokacijama, isprofilirao kao kulturni događaj koji se ne propušta. Ekipa predvođena Antom Gelom, Klaudijom Vujčić i Igorom Gojakom i ove godine obećava nezaboravan doživljaj u gradu podno Biokova.
 
Program započinje 22. kolovoza na Kačićevom trgu koncertom Nenad Vasilić Quarteta. Nenad Vasilić /kompozitor, aranžer/ odrastao je uz bogatu tradiciju balkanskog folklora, školovao se u Grazu, te se nakon toga seli u Beč i postaje jedan od najtraženijih kontrabasista.

Već idućeg dana 23. kolovoza na istom mjestu makarskoj publici predstavit će se Mike Sponza Band, jedan od najpoznatijih talijanskih blues-glazbenika.
 
24.kolovoza nastupa iznimna četvorka Tamara Obrovac Quartet. Tamara Obrovac jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti, a zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza stekla je veliku popularnost. 
 
Istinska glazbena ikona, makedonski kantautor Vlatko Stefanovski predstavit će se  sa svojim triom 25. kolovoza.
 
U prekrasnom ambijentu Ljetnog kina, pod zvjezdanim nebom, svoju virtuoznost u zanimljivoj suradnji prezentirat će vrhunski glazbenici Gabi Novak, Bisera Veletanlić, Matija Dedić i Vasil Hadžimanov / 26. kolovoza/
 
Posljednja dva dana festivala održat će se također na Kačićevom trgu uz Puzzle's Gang Band i veličanstvenu Radojku Šverko koja će nastupiti uz pratnju Big Band Makarska te ujedno i zatvoriti ovogodišnje izdanje Makarska Jazz Festivala.
 
 
Kao i do sada već tradicionalno moći ćete prisustvovati glazbenim radionicama koje će voditi vrhunski glazbenici, i to-Marko Živadinović /harmonika/ i Radojka Šverko /pjevanje/
 
Svakako je važno napomenuti  kako Festival ove godine traje dva dana dulje, a organizaciju festivala potpisuje Udruga Adria Makarska koja okuplja lokalne glazbenike, zaljubljenike u jazz.
 
Više informacija potražite na www.makarska-jazz.info