„Split Art Convention“ održat će se od 15.do 19. svibnja

„Split Art Convention“ je umjetnički festival u organizaciji studenata Umjetničke akademije u Splitu i studenata Filozofskog fakulteta u Splitu. Festival je zamišljen kao međunarodna platforma za izlaganje i predstavljanje suvremenih studentskih radova, te njihovo povezivanje kroz suradnju i druženje.

Dugoročni cilj je postavljanje festivala na međunarodnu razinu, pružanje studentima priliku za vlastito predstavljanje i postavljanje grada Split kao idealne platformu za daljnje razvijanje suvremene umjetnosti.

 „Split Art Convention“ traje od 15. do 19. svibnja 2018. godine.

Festival započinje u utorak 15. svibnja u 20:00 sati u Dioklecijanovim Podrumima gdje će biti otvorena prva izložba s preko dvadeset studentskih radova iz cijele Hrvatske.

Osim izlaganja gotovih studentskih radova cilj je i edukacijski.

Ivana Kovač, studentica klasične kompozicije na Rotterdam Conservatory of Music će u srijedu (16. svibnja) u 15:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu (Ulica Ruđera Boškovića 31) održati predavanjeSamostalni umjetnici i održivost poduzetništva u umjetnostima”.

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu će držati radionice; Mediji i umjetnost i njihov utjecaj na stavove o umjetnosti kod djece” kroz četvrtak u 10:00 sati (17. svibnja) i radionicu „Kako potaknuti dijete da stvara?“ također u 10:00 sati (18. svibnja). Obje radionice će biti na Peristilu na adresi Poljana kraljice Jelene 1.

Svi studenti (i oni koji su zainteresirani) će imati priliku, uz stručno vođenje studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, razgledati jezgru grada Splita u 19:00 sati. Ruta će započeti pokraj makete grada Splita na rivi, a završit će u Loggiji (Zlatna vrata) gdje će u 20:00 sati započeti druga izložba splitskih i zagrebačkih studenata.

Za ljubitelje suvremene glazbe, 17. 05. 2018. u 20:00 sati u Beton kinu (MKC) održat će se koncert elektroničke glazbe, a 18. 05. 2018. u 20:00 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada koncert skladbi mladih studentskih skladatelja iz cijele Europe.

Brojni umjetnici (Kažimir Hraste, Ivan Božičević, Mišo Komenda, Karlo Kazinoti…) će sa zadovoljstvom pričati u sklopu Artist talk-ova koje će voditi studenti Filozofskog fakulteta u Splitu.

Brojni pjesnici s Filozofskog fakulteta će u četvrtak (17. svibnja) u 18:00 sati u kafiću Tinel (u sklopu studentskog doma Franjo Tuđman) predstaviti svoju poeziju koju će čitati glumci s Umjetničke akademije u Splitu.

Zatvaranje festivala će biti obilježeno nastupom Ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS koji će u subotu (19. svibnja) u 20:00 sati svirati u Dioklecijanovim Podrumima.

Za druženje nakon Prvog međunarodnog festivala Split Art Convention će biti zadužen bend RØLØ koji će od 21:00 svirati u klubu Cirkus Split – Monty Python.