Sve što niste znali o kanadskoj avanturi: Ansambl Lado otkriva čari putovanja iza pozornice

Ansambl LADO prije nekoliko dana vratio se s uzbudljive prekooceanskog gostovanja po Kanadi gdje je u gradovima Windsor, Mississauga te Montreal predstavio najljepše od hrvatske glazbene i plesne tradicije. Neprekidan pljesak i ovacije kanadske ali i hrvatske publike najljepši su poklon umjetnicima koji se s oduševljenjem prisjećaju proteklih nezaboravnih kanadskih dana. Uz svakodnevne probe i nastupe, umjetnici Ansambla iskoristili su svaki slobodan trenutak za druženje i upoznavanje Kanade te otkrili sve čari zajedničkog putovanja kada se ugase svjetla pozornice.

Prošetali su Windsorom do rijeke Detroit, do granice s SAD-om, te kratko mahnuli susjedima. U gradu Mississauga impresionirala su ih dva popularna, 175 metara visoka nebodera poznata kao “noge” Marilyn Monroe te divna i energična publika koja je Ansambl pljeskom pratila kroz cijeli koncert. Najviše vremena proveli su u Montrealu te uživali u francuskom šarmu. Oduševila ih je bazilika Notre-Dame, zanimljiva arhitektura, a nisu propustili ni provozati se velikim montrealskim kotačem Le Grande Roue de Montreal.

 

Nezaboravne trenutke ovjekovječili su fotografijama koje ostavljaju neizbrisiv trag na još jednu uzbudljivu zajedničku pustolovinu. Nakon gostovanja u Kanadi LADO najavljuje nove koncerte u Hrvatskoj.

 

U nedjelju, 26. studenoga  u 19.30 sati LADO će održati rođendanski koncert u KD Vatrolav Lisinski pod nazivom Antologija I, a samo nekoliko dana kasnije, 1. prosinca u 19 sati u splitskoj Spaladium Areni očekuje nas pravi kulturni spektakl. Predstavnici najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicicije održat će koncert pod sloganom Čuvajmo naše blago, a publika će uživati u ovogodišnjem cjelovečernjem programu Ispod duba stoljetnoga.

Ulaznice za rođendanski koncert u KD Vatroslava Lisinskog, 26. studenoga u 19.30 sati mogu se, po cijeni od 80,00 i 120,00 kuna, kupiti online na ulaznice.hr i na blagajni Lisinskog.

Ulaznice za nastup ansambla LADO u Spaladium Areni, 1. prosinca u 19 sati mogu se kupiti online na Eventim.hr i croatia-Tickets.com te na svim Eventim prodajnim mjestima. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80, 110, 140, 180 kn. Djeca, učenici, studenti, umirovljenici i članovi KUD-ova uz predočenje svog statusa ostvaruju pravo na stalan popust na cijenu ulaznice koja iznosi 60 kn. Partner koncerta je HEP a medijski pokrovitelj Slobodna Dalmacija.