Tajni život Marilyn Monroe -predavanje dr. sc. Tihomira Rajčića

„Tajni život Marilyn Monroe“ – naslov je predavanja dr. sc. Tihomira Rajčića, kojega će u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta Gradska knjižnica Kaštela organizirati u četvrtak, 24. srpnja, s početkom u 21 sat u Podvorju (u Gospojskoj štradi) u Kaštel Sućurcu.

 U predavanju, kojemu mogu nazočiti samo stariji od 18 godina, dr. sc. Tihomir Rajčić iznijeti će najnovija saznanja o smrti Marilyn Monroe, jedne od najpoznatijih ikona popularne kulture druge polovice dvadesetog stoljeća, ili Norme Jean Mortensen, stvarne osobe koja se skrivala iza izmišljenog lika Marilyn Monroe, u čijoj je sjeni Norma Jean proživjela stravičan, rasut i nesiguran život, pun psihičkog nasilja i poroka.

U sklopu večeri bit će organizirana i nagradna igra "GKK i Restoran pizzeria Roko nagrađuju najbolji izgled u stilu Marylin Monroe". Naime, GKK je za onaj par koji te večeri bude najviše nalikovao kontroverznoj glumici i jednom od njenih partnera, osigurala romantičnu večeru za dvoje u Restoranu-pizzeriji "Roko" u Kaštel Sućurcu. 
O najboljem i najoriginalnijem izgledu u stilu Marilyn Monroe odluku će donijeti publika.