Teatar uz more donosi premijeru predstave „Jel´ tako, Zorane?“

Prava kazališna poslastica na rasporedu je 9. rujna u 20:30 h na “Teatru uz more“ jer stiže nam premijera kazališne komedije „Jel tako, Zorane?“  iz produkcije kazališta Moruzgva,ovog puta u koprodukciji s dubrovačkim kazalištem „Marin Držić“.

Kazališnim kuloarima sve glasnija su šaputanja kako se radi o komediji koja će itekako obarati rekorde gledanosti. A kako i ne bi kad su svi aduti na njezinoj strani –  izvrsni glumački ansambl, vješta adaptacija i režija Tamare Damjanović te posljednje ali možda i presudno autorski potpis jedinstvene Tanje Mravak.

Sukladno svjetskim uzusima kazalište Moruzgva odigralo je dvije izvedbe „Zorana“ u Zagrebu pred nekoliko stotina glumaca, režisera, kritičara, ljudi iz kazališnog svijeta i svi su  složni u tvrdnji kako je „Jel´ tako, Zorane?“ kazališni biser koji će oduševiti čak i najstrože kritičare.

„Odmah moram reći kako sam osobno veliki ljubitelj pera Tanje Mravak. Čitajući „Jel´ tako, Zorane?“ na prvu me oduševio i ovaj njezin rukopis a kako smo sve dalje odmicali u radu na predstavi shvatili smo da apsolutno svi dijelimo to oduševljenje spram „Zorana“. Ipak, nismo se ni usudili glasno nadati dok nismo vidjeli reakcije kolega na prvim izvedbama, inače naših najstrožih kritičara, i tek tad se osokolili vjerovati koliko je predstava zaista dobra.“ – Ecija Ojdanić

Iako su dugogodišnji kolege i prijatelji a često su zajedno igrali i u popularnim tv serijama, rijetko se pojavljuje prilika u kojoj Ecija kazališnu pozornicu dijeli s Vedranom Mlikotom.

„Predstava „Jel´tako, Zorane?“ pravi je bombončić od predstave. Zaista sam uživao raditi, ne samo zbog dobre glumačke ekipe, odlične mlade redateljice, nego i zbog izvrsnog teksta priče. Priznajem i inače sam veliki ljubitelj priča Tanje Mravak, čitam redovito njene priče i knjige. Koliki je bio užitak raditi na predstavi govori i činjenica da smo ju napravili jako brzo, u svega nešto više od mjesec dana  a od srca se nadamo kako će imati dugi kazališni život. Posebno mi je zadovoljstvo što ćemo splitsku premijeru odigrati na prekrasnoj ljetnoj pozornici u Lori, na kazališnom festivalu „Teatar uz more“. „Teatar uz more“ je jedna sjajna ideja i nadam se da će živjeti dugo i imati što više zanimljivih predstava.“ – Vedran Mlikota

„Jel' tako, Zorane?“ obiteljska je priča, možda na trenutke i topla obiteljska priča. Jer obitelj je mjesto trajnih trzavica, intenzivnih emocija, zataškavanja, zamjeranja, zajedništva, uzajamnosti, obitelj je mjesto velikih, neizgovorenih očekivanja.

Predstava je rađena po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Uz veliku dozu humora vješto se poigrala s klišejima dalmatinskog mentaliteta donijevši toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Upravo je prepoznavanje na ljudskoj osnovi jedna od bazičnih kvaliteta Tanjinog pisma a 09. rujna na „Teatru uz more“  pred splitskom publikom vrhunska glumačka ekipa Ecija OjdanićVedran Mlikota, Csilla Barath BastaićPaško Vukasović, te Petra Svrtan dat će sve od sebe da Vas nasmiju i oduševe premijernom izvedbom komedije „Jel¨tako, Zorane?“.

 

PRODAJA ULAZNICA:

Ulaznice po cijeni od 90 kuna mogu se kupiti na blagajni u Lori svaki dan ( i subotom i nedjeljom) u vremenu od 17 do 21 sat te online na www.teataruzmore.com i croatia-tickets.com.

Informacije i rezervacije dostupne su na 091 9720 540.

Sve informacije o festivalu "Teatar uz more" potražite na www.teataruzmore.com