Bruna Duvančić nova je europska kadetska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 33 kilograma

Bruna Duvančić, članica splitskog Marjana europska je kadetska prvakinja. Do zlata je došla s pet uvjerljivih pobjeda i ogromnom bodovnom premoći od čak 102-26.

Prvog dana europskog kadetskog prvenstva u taekwondou koje se održava u Budimpešti  Bruna Duvančić je tako osvojila čak 47 odličje u povijesti Marjana na svjetskim i europskim prvenstvima te olimpijskim igrama. Nastavak je to fenomenalnog niza koji traje već punih 10 godina, točnije od 2007 godine i prve medalje Ane Zaninović na svjetskom seniorskom prvenstvu.

Mlada Bruna je u kategoriji do 33 kilograma do medalje upisala pet velikih pobjede od čega dva puta prekidom. U prvom je bila bolja od Talijanke Spagnoletti 28:12, u drugom je deklasirala reprezentativku Bosne i Hercegovine Avdagić  s čak 42:7 da bi u četvrtfinalnoj borbi za medalju Bruna slavila protiv Nizozemke Maghnouj 14:5. Polufinalni dvoboj Splićanka je rutinski odradila protiv Ruskinje Makarove te sa sigurnih 7:0 ušla u finale prvenstva Europe. U finalu je Bruna dominirala od prve do posljednje sekunde borbe ne dozvolivši Ruskinji Murzaevoj da joj opasnije zaprijeti. Rezultatom 11:2 popela se na krov Europe.

Marjanu je to sedmo europsko kadetsko zlato, a ukupno 19 zlato u posljednjih deset godina na najvećim svjetskim i europskim smotrama.

 

BRUNA DUVANČIĆ – SOPHIA SPAGNOLETTI      28:12

BRUNA DUVANČIĆ – ADA AVDAGIĆ                      42:7

BRUNA DUVANČIĆ – HIBA MAGHNOUJ                              14:5

BRUNA DUVANČIĆ – ANASTASIIA MAKAROVA                7:0

BRUNA DUVANČIĆ – AINA MURZAEVA                               11:2