Filip Jurišić na jedriličarskom Svjetskom prvenstvu u Meksiku osvojio broncu

Vallarta Yacht Club na Rivieri Nayarit je bio ovogodišnji domaćin jedriličarskog Svjetskog prvenstva ILCA 7 (muški laser Standard). Nakon brojnih uspješno organiziranih jedriličarskih prvenstava VYC je od 21. do 28. svibnja ugostio 126 najboljih svjetskih jedriličara iz 45 zemalja koji su se natjecali za naslov svjetskog prvaka.

Ljubitelji jedrenja znaju da je upravo Svjetsko prvenstvo vrhunac jedriličarske sezone koji  jedriličarima stvara dodatni pritisak, kako prije, tako i za vrijeme samih regata. Svemu tome odolio je naš mladi Hvaranin Filip Jurišić (JK Mornar) osvojivši treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Kako sam Filip kaže, to je za njega „najsjajnija bronca“ i najveći uspjeh dosadašnje karijere.

Iako uspjesima na početku ove sezone (51. Trofeo Sofia Mallorca/Palma de Mallorca i Svjetski kup Hyeres/Francuska) nije bio u potpunosti zadovoljan, u Meksiko je došao s visoko postavljenim ciljevima, biti u „TOP 3“. „Došao sam spreman znajući da nas čeka izrazito teška i duga regata u smislu neizvjesnosti do samog kraja. Svih šest dana vjetar je bio umjeren do jak iz istog smjera ali uvijek s novim iznenađenjima. Predzadnji dan sam u drugom jedrenju napravio pogrešku koja me vratila na 8. mjesto. U zadnja tri jedrenja sam ušao sto posto spreman te upisao pobjedu i dva druga mjesta što mi je osiguralo broncu“ kaže Filip i dodaje „Ne mogu vam niti opisati koliko mi ovaj rezultat znači, a posebno me usrećuje što smo Pavlos Kontides (2.mj.), Tonči Stpanović (5. mj.), Jonatan Vadnai (9.mj.) i ja zajedno u prvih deset“.

Nakon Meksika Filipa očekuje kratki odmor, a nakon toga kreću treninzi jer već u lipnju slijedi pred olimpijska regata za Pariz 2024. u Marseilleu.

Detaljne rezultate možete pogledati na:

https://www.sailwave.com/results/vyc/ILCA7Mens2022.htm

Foto: John Pounder