Hrvatska protiv Cipra na Starom placu

Nakon uspješnog gostovanja proteklog tjedna u Zenici kada su uvjerljivo nadigrali momčad  BiH, hrvatska ragbijaška reprezentacija u okviru Europskog kupa nacija ove subote u 15 h na Starom placu dočekuje reprezentaciju Cipra. Sigurna pobjeda te vrlo tečna igra ulili su dodatno samopouzdanje u redove naše reprezentacije. Na pripremama u Splitu,  redove naše reprezentacije dodatno su pojačali Dario Jurčević, Ivan Miljak, Jason Newton i Nikola Pavlović. Izbornik Milan Jelavich  sada na raspolaganju ima još kvalitetniji izbor igrača za susret s Ciprom. Sve upućuje na još jednu  atraktivnu i kvalitetnu ragbijašku predstavu  na kultnom  igralištu u Splitu. Istančana publika te pune tribine Starog placa oduvijek su bile dodatan motiv igračima naše reprezentacije. Igrači vole igrati na Starom placu a tradicija govori da u Splitu  hrvatska reprezentacija uvijek pruža svoj maksimum i uzdignuta čela napušta travnjak pod Marjanom. Svi se iskreno nadamo da će tako biti i ove subote.

U okviru Europskog kupa nacija  Hrvatska je samo jednom igrala protiv Cipra. Prošle godine u jednoj zanimljivoj i šokantnoj utakmici u Paphosu,  na Pafiako stadionu, Hrvatska je zgoditkom Luke Kovačića i pretvaranjem kapetana Nika Jurišića došla do tijesne pobjede  29:27. Doslovno u posljednjim minutama susreta  nakon vodstva  Cipra 20:3 na poluvremenu, Hrvatska se uspjela vratiti u susret i preokrenuti rezultat u svoju korist. Stoga vjerujemo da uzbuđenja neće nedostajati i u ovom susretu. Za razliku od susreta na Cipru , Hrvatska ove godine ima kvalitetniji sastav, momčad je uigranija, moćnija i puna samopouzdanja a u subotu ćemo vidjeti kako se reprezentacija Cipra pripremila za njihov prvi ovogodišnji susret  Europskom kupu nacija. Glavni sudac utakmice je Manuel Bottino iz Italije a delegat susreta je francuz Francois Alguacil.

Reprezentacija Hrvatske igrat će u sastavu: Miljak, Čorić, Biškić, Budimir Perić, Owen, Ozich, Rowe, Newton, Ayoub, Grčić, Jurišić, Rudić, Vlajčević, Plazibat, Brčić, Brečić, Šarić, Jurčević, Đurović, Rosso, Burazin i Pavlović.