Još mjesec dana do najveće hrvatske utrke

Četvrto izdanje najveće hrvatske utrke, ali ujedno i globalnog trkačkog događaja, starta u Zadru za točno mjesec dana. Utrka koje je ujedinila profesionalce, amatere, rekreativce, ali i ljude koji se kreću uz pomoć kolica, ponovno ima samo jedan cilj – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Wings for Life World Run u ovogodišnjem izdanju okupit će čak 8000 ljudi na startu kod zadarskog Foruma, a svi oni startat će zajedno s trkačima diljem svijeta 7. svibnja u 13 sati po našem vremenu.

Utrka pomalo neobičnog koncepta upravo je zbog toga možda privukla veliki broj obožavatelja. Naime, ciljna ravnina ne postoji, već pola sata nakon starta za trkačima kreće presretačko vozilo. U trenutku kada ih vozilo pretekne za trkače je utrka završena. Stoga svatko tko započne utrku zapravo ju i završi, i to prema vlastitim mogućnostima, a pobjednik je onaj koji posljednji ostane trčati u utrci.

Prošlogodišnja pobjednica zadarske utrke Katarina Lovrantova ove će godine za nagradu trčati u Čileu, dok će pobjednik Dejan Patrčević ponovno trčati na domaćem terenu u Zadru. No, ima Hrvatska još jednu pobjednicu koja ne prestaje pobjeđivati. U 2015. godini naslove svjetskih medija punila je kao pobjednica koja je utrku dovršila plešući te kući odnijela trofej za pobjednicu hrvatske utrke. Nikolina Šustić potom je za nagradu trčala u Norveškoj, no ni tamo joj nije bilo ravnopravne protivnice. A ove godine trčat će u Cambridgeu i možda Hrvatskoj donijeti treći uzastopni naslov. No, cijeli rasplet događaja i u Zadru i u Cambridgeu i ostatku svijeta uživo ćemo moći pratiti na portalu dnevnik.hr

Hrvatski Wings for Life World Run zasad broji skoro 7000 prijava, a očekuje se da će biti rasprodan kao i prethodna izdanja utrke. Prijave su još uvijek moguće na stranici www.wingsforlifeworldrun.com. Važno je napomenuti da se stopostotni iznos startnina i donacija ulaže u zakladu Wings for Life, koja financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine. Sve informacije o istraživanjima detaljno donosi stranica wingsforlife.com.