Marjanu dva zlata na Sofija openu: Rastović slavila protiv olimpijske viceprvakinje iz Rija

Članovi taekwondo kluba Marjan nastavljaju nizati odličja čak i u trenucima kad Toni Kanaet i Matea Jelić ne otputuju na turnir, kad su Ana i Lucija Zaninović ozlijeđene, a Lovre Brečić i Bruna Vuletić izgube i ostanu bez medalje. Za dva zlatna odličja na G1 turniru u Sofiji zaslužne su Tanja Rastović i Ivana Babić uz napomenu da je Tanja Rastović pobijedila olimpijsku viceprvakinju iz Rija Tijanu Bogdanović.

Rastović je u kategoriji do 53 kilograma upisala čak pet pobjeda, u prvom kolu je slavila protiv reprezentativke Irana Shaffaf 28:4, u drugom bila bolja od srebrne sa olimpijskih igara prošle godine Tijane Bogdanović 16:10 dok je u borbi za odličje Rastović svladala reprezentativku Bugarske Chorbanovu 7:1. U polufinalu je Tanja bila sigurna sa 15:4 da bi finale Splićanka pobjedila s tijesnih  12:11.

Ivana Babić, olimpijska pobjednica mladih i svjetska juniorska prvakinja iz 2014. stigla je do zlata u kategoriji do 62 kilograma upisavši četiri pobjede. U prvom je deklasirala Srpkinju Ruljić 19:1, u drugom slavila protiv Talijanke Ciuchitu 8:2, a u polufinalu još jednom protiv protivnice iz Srbije Savković 8:3. U finalu je Babić bila bolja od Beroš iz zagrebačke Dubrave.

Lovre Brečić je kategoriji iznad svoje, do 68 kilograma slavio u prvom kolu protiv prvog nositelja , Rusa Labudina 16:14 da bi ga u drugom zaustavio Srbin Šućur sa 13:15. Bruna Vuletić je nakon odličja na Turkish openu i Slevnija openu izgubila od Grkinje Konstantine 6:10.

 

TANJA RASTOVIĆ – ZAHRA SHAFFAF, IRAN 28:4

TANJA RASTOVIĆ – TIJANA BOGDANOVIĆ, SRBIJA 16:10

TANJA RASTOVIĆ – NIKOL CHORBANOVA, BUGARSKA 7:1

TANJA RASTOVIĆ – DESPINA PILAVAKI, CIPAR 15:4

TANJA RASTOVIĆ – AGNI CHIOTI, GRČKA 12:11

 

IVANA BABIĆ – JANA RULJIĆ, SRBIJA 19:1

IVANA BABIĆ – ANA CIUCHITU, ITALIJA 8:2

IVANA BABIĆ – NADJA SAVKOVIĆ, SRBIJA 8:3

IVANA BABIĆ – KRISTINA BEROŠ, DUBRAVA 9:4

 

BRUNA VULETIĆ – TZELI KONSTANTINA 6:10

LOVRE BREČIĆ – STEPAN LABUDIN, RUSIJA 16:14

LOVRE BREČIĆ – MILOŠ ŠUĆUR, SRBIJA 15:13