Nada kreće po nove titule

Prošlog vikenda počeo je jesenki dio natjecanja I. Hrvatske ragbi lige u kojem je Nada prvo kolo bila slobodna tako da  prvenstvo otvaraju utakmicom protiv Mladosti iz Zagreba  u subotu 20. rujna u 15 h na Starom placu. Kao uvod u seniorsku utakmicu odigrati će se prijateljska utakmica kadeta Nade i Mladosti, a nakon seniorske utakmice održati će se manifestacija "Upoznaj ragbi" na kojoj će se djeca i mladi moći okušati u dodavanju, pucanju na rašlje, obaranju vreće ili pogledati trenng mlađih uzrastnih kategorija Nadine ragbi škole i vrtića.

Prvenstvo Hrvatske od ove sezone se ponovo vratilo na format jedinstvene prve lige te druge lige koja se igra po regijama.
U prvoj nastupaju: Zagreb, Mladost, Sinj, Makarska Rivijera i Nada, a druga liga igra se po regijama, tako da u regiji Sjever igraju Sisak, Lokomotiva i Vilani, a u regiji Jug, Šibenik, Ploče i Atletiko (Filip Jakov).

Seniorska momčad Nade u novu sezonu ušla je pod novim vodstvom mladog dvojca Borozan (kao glavni trener) i Rešetar (kao pomoćni trener).

Mate Borozan dugogodišnji je Nadin prvotimac i kapetan te iskusni reprezentativac, igrač skupa. U fizičkoj i tehničkoj pripremi igrača pomaže mu Ivan Rešetar, također dugogodišnji član Nade i Hrvatske reprezentacije koji je svoju igračku karijeru proveo među igračima linije.
Denis Puljiz, najuspješniji Nadin trener svih vremena, čovjek koje je vodio Nadu zadnjih osam sezona nastaviti će raditi kao savjetnik mladome trenerskom dvojcu, te će početi raditi sa mlađim uzrasnim kategorijama u sklopu Nadine Akademije.

Osim Puljiza i njegova pomoćnika Blažević-Bandova u odnosu na prošlu sezonu na terenu će nedostajati Miljak i Perlain (koji su karijeru nastavili u Škotskoj odnosno Engleskoj ) ozlijeđeni Grizelj, Popović, Čorić, Kelez i Jurčević te Vukušić, Grubišić I Marinović koji ne igraju zbog privatnih obaveza. Nova imena u ekipi su juniori Ojdanić i Komar te Dadić, Milanović, Marović, Budimir, Ondini, Biuk i Vuković koji su se ponovno aktivirali.   

RRC

Osim nastupa u Prvenstvu Hrvatske, ragbijaše Nade očekuje i nastup u Regionalnoj ligi (RRC).

Osim Nade u RRC-u nastupaju selekcije grada Zagreba, selekcija mađarskih klubova(Esztergomi Vitezek, Budapest Exiles, Keckemet), te ekipe Pobednik iz Beograda, Čelik iz Zenice te ekipa Arsenala iz Tivta. Ekipe su podjeljene u dvije skupine: Nada, Zagreb i Mađarska Regija, te Pobednik, Čelik i Arsenal.

U prvom djelu natjecanja igra se dvokružno po skupinama, a u završnici najbolje 4 ekipe igraju kup sistem za pobjednika.

Osim PH i RRC, igrače koji izbore svoje mjesto u reprezentaciji čekaju još zanimljviji izazovi. Ove godine kreće novi dvogodišnji ciklus European Nations Cup a Hrvatska se nalazi u skupini ENC 2A zajedno sa Izraelom,Švicarskom, Češkom i Maltom. Ove jeseni naša reprezentacija putuje na Maltu a kod kuće, i to baš u Splitu (08.11.2014), dočekuje Izrael.

 

Od ovog tjedna Nada ima i novo vodstvo. Na Izbornoj skupštini, sad več bivši predsjednik Dalibor Starčević, nakon isteka drugog mandata zahvalio se Skupštini na ukazanom povjerenju.

U proteklih 6 i po godina, Dalibor je sa svojim timom vodio Nadu koju je unatoč teškoj situaciji u društvu i u sportu uspio zadržati Nadu na poziciji najuspješnijeg sportskog kolektiva grada Splita.

Skupština je izabrala novi Izvršni odbor od 13 članova koji je između svojih članova, za predsjednika izabrao Zorana Pečnjaka, dugogodišnjeg igrača i reprezentativca na period od godinu dana.
Članovi novog IO-a:

  1. Zoran Pečnjak
  2. Tonći Cvitanović
  3. Dražen Petrović
  4. Dražen Colnago
  5. Branimir Kovačić
  6. Siniša Tartaglia(RK Ragbi 59)
  7. Zoran Derado
  8. Marijo Kraljević
  9. Zoran Buzov
  10. Dalibor Starčević
  11. Ante Blažević Bandov
  12. Goran Čulić (Kapetan seniorske ekipe)
  13. Franćeska Pleština (Kapetan ženska ekipe)