ProminaTrek 2015.

Planinarsko društvo Promina Drniš organizator je treking utrke ProminaTrek Drniš 2015., prve od ukupno četiri utrke u sklopu Proljetnog treking kupa koja će se održati u subotu 21. veljače 2015. godine.

Start utrke je iz samog centra Drniša, s glavnog gradskog trga Poljane, odakle će natjecatelji točno u 10:30 sati krenuti prema Promini, odnosno cilju utrke ispred Planinarskog doma. Utrka je podijeljena u dvije kategorije i odvijat će se na dvije odvojene staze. Rekreativna kategorija  namijenjena je šetačima, rekreativcima, obiteljima, djeci i svima onima koji se žele okušati u trekingu. Staza u ovoj kategoriji duga je 11 km, manje zahtjevna (jogging staza) te ju se može prepješačiti za oko 3 sata. Natjecateljska kategorija namijenjena je isključivo iskusnim natjecateljima i rekreativcima. Natjecatelji u ovoj kategoriji prijeći će planinarsku stazu dugu 22 km koja prolazi uzdužno čitavom Prominom, preko vrha Čavnovka do planinarskog doma, te prolazi svim najatraktivnijim dijelovima sa prekrasnim vidikovcima. 

Za sudjelovanje se putem on-line prijava na internetskoj stranici društva prijavilo preko 150 što iskusnih natjecatelja što rekreativaca; planinara, trekera i ljubitelja prirode iz cijele Hrvatske, BiH i Crne Gore. Prijave za sudjelovanje će se primati i na sam dan utrke, od 8:30 do 9:30 sati.

Utrku će osiguravati članovi HGSS stanice Šibenik a nakon njezina završetka će zahvaljujući glavnim pokroviteljima – Turističkoj zajednici Grada Drniša i Gradu Drnišu -  za sve natjecatelje biti osiguran zajednički ručak u Planinarskom domu. Najbolje plasiranim natjecateljima u obje kategorije će oko 14.30 sati biti svečano uručene prigodne nagrade. 

Utrka ProminaTrek dio je šireg projekta i natjecanja nazvanog Proljetni treking kup kojeg uz drnišku čine još tri utrke koje se održavaju na području Mosora, Poljičke planine i omiške Dinare: ImberTrek (21. ožujka), Jesenice Treking (11. travnja) i Mosor Grebening (9.svibnja). 

www.pd-promina.hr