Ragbijaški derbi na Starom placu

U subotu 7.listopada 2017. u 14 h na Starom placu, sastat će se dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi u posljednjih nekoliko sezona. U obje momčadi na teren će istrčati više od polovine standardnih reprezentativaca Hrvatske. Stoga  očekujemo   istinsku sportsku predstavu zbog kojih dolazimo na stadione.  

Nada se u protekla dva tjedna spremala isključivo za subotnji derbi. U momčad su se vratili oporavljeni Rosso i Vlajčević a na raspolaganju su ponovno iskusni Čulić i Draganić. Sve linije momčadi dobro su pokrivene i igrači s nestrpljenjem očekuju početak susreta u subotu.

Mladost koja od 1958. godine čeka na titulu seniorskog prvaka u ragbiju 15, već niz godina puše za vratom splitskoj momčadi. Unatoč neočekivanom posrtanju protiv Sinja prošlog tjedna Mladost puna optimizma i izuzetno motivirana dolazi na ogled višestrukom prvaku Hrvatske. Prema riječima trenera mladostaša, Ivana Šute,  susret protiv Nade u Splitu oduvijek je bio inspirirajući za sve hrvatske momčadi. Mladost je u više navrata dokazala da  može ravnopravno parirati splitskoj momčadi te da u subotu očekuje u prvom redu kvalitetnu igru svoje momčadi. Momčad koja u 80. minuta intezivne borbe pored vrelog srca sačuva hladnu glavu biti će pobjednik subotnjeg susreta.