Ragbijaški sraz Juga i Sjevera

Četvrto kolo PH u ragbiju donosi nam susrete dalmatinskih i zagrebačkih klubova. U Splitu,  aktuelni prvaci, ragbijaši Nade u subotu 6. listpada u 11 h dočekuju momčad Zagreba, a zagrebački akademci na svom „Krtičnjaku“ ugošćuju momčad Sinja. Susreti oplemenjeni tradicionalnim  sportskim  rivalstvom trebali bi nam donijeti nova ragbijaška uzbuđenja. U prva dva kola Nada nije impresionirala svojom izvedbom. Splitska momčad stekla je osobinu i naviku pobjeđivanja i kad joj ne ide sve od ruke. Nada vrlo rijetko gubi  važne, odlučujuće utakmice što automatski dodatno podiže sigurnost i samopouzdanje igrača odnosno  momčadi.  Za razliku od ostalih naših prvoligaša, splitska momčad, i kad nema sve ključne igrače na raspolaganju, brže se adaptira na novonastale okolnosti i dosljedno se drži svog stila igre. Daroviti pojedinci samo su dio kvalitetne nadgradnje u igri momčadi sa Starog placa. U subotu protiv Zagreba očekuje se   da istrči ista  pobjednička momčad koja je igrala na posljednjem susretu u Sinju.

Momčad Zagreba pored očitog napretka u igri ove sezone, još nije uspjela  stići do prvih bodova. Protiv snažne i iskusne momčadi slovenskog prvaka, u prošlom kolu,  odigrali su vrlo kvalitetno prvo poluvrijeme. U subotnjem  susretu na Starom placu, protiv Nade,  morat će cijelu utakmicu odigrati čvrsto i nadahnuto. Mladi igrači Zagreba zasigurno žele povratiti nekadašnji sjaj i ugođaj neizvjesnosti  na utakmicama kad se susreću dva najtrofejnija hrvatska kluba.  Za motiv smo sigurni a jesu li spremni želju pretvoriti u stvarnost vidjet ćemo u subotnjem ogledu na Starom placu.

Jednako zanimljiv i atraktivan susret očekujemo  u Zagrebu gdje se susreću momčadi Mladosti i Sinja. Obje momčadi u dosadašnjem tijeku natjecanja prikazale su vrlo solidne igre. Posljednji susreti ovih momčadi bili su vrlo neizvjesni i zanimljivi. Momčadi Sinja još nije prežalila lanjsko finale Kupa u Zagrebu kad su bili nadomak osvajanja velikog trofeja. Izuzetno motivirani putuju u Zagreb da dokažu da su ove sezone spremni konkurirati za sami vrh prvenstvene ljestvice.

 

PH R7  U-14, U-18

U nedjelju 7. listopada  u Zagrebu održat će se Prvenstvo Hrvatske u Ragbiju 7 za kategorije kadeta do 14. odnosno juniora do 18 godina. Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije u R-7 po prvi put se održava u navedenim kategorijama  s ciljem razvoja ovog novog, sve popularnijeg olimpijskog sporta u Hrvatskoj i svijetu.