Splitski policajci na Svjetskom prvenstvu zauzeli 5. mjesto

 Na upravo završenom svjetskom prvenstvu u malom nogometu koje je održano u nizozemskom Grenlu  a na kojemu je nastupilo 68 ekipa policajaca iz cijelog svijeta,  nogometaši splitske policije IPA splitsko dalmatinske osvojili su 5.mjesto.

U jedanaest odigranih utakmica zabilježili su sedam  pobjeda i to protiv Estonije, Litve, Belgije, Nizozemske i Engleske, dok su sa Francuzima odigrali nerješeno, a Portugal i Rumunje pobjedili u osmini finala. Nešto lošije sreće bili su u utakmici protiv Srbije za ulazak među četri najbolje ekipe prvenstva, koju su tijesno izgubili, iako s ih na prošlim prvenstvima najčešće pobjeđivali i čak osvojili naslov viceprvaka. Ove godine u Grenlu to se nažalost nije ponovilo, no splitski nogometaši zbog toga nisu razočarani.

      Jakov Matijašević, trener i voditelj ekipe "IPA Splitsko dalmatinske", nije skrivao svoje zadovoljstvo postignutim uspjehom u Grenlu.

       - Osvojeno 5. mjesto za našu ekipu predstavlja uspjeh kada se ima u vidu koliko je ovo svjetsko nogometno natjecanje policija iz cijelog svijeta bilo kvalitetno i odlično organizirano.

Tijekom natjecanja prikazali smo kvalitetnu  igru i da je bilo više sreće mogli smo se plasirati i među tri najbolje momčadi. Zanimljivo je da smo u jedanaest odigranih utakmica primili tek jedan zgoditak, a  i u polufinalu poprilično nesretno izgubili  tek pred sam kraj utakmice.

Moram pohvaliti sve naše nogometaše koji su odigrali odlično i sa puno duše, pokazali dobru nogometnu formu. Istina prije nekoliko godina smo bili i viceprvaci, ali vjerujem da ćemo naredne godine to i ponoviti.Svakako ovom prigodom želim se zahvaliti i našim sponzorima iz Njemačke , restoranima "Europa" iz Limburga, vlasnika našeg Splićanina Filipa Šundova, kao i Zdravka Šperande  iz restorana  "Zagreb" u Kriftelu, koji su nam pružili svoju pomoć za sudjelovanje na ovom natjecanju. Zahvala i Generalnom konzulatu RH u Frankfurtu, te konzulu Vladimiru Duvnjaku koji su nas lijepo dočekali i  ugostili u velegradu na Majni, te nam čestitali na postignutom rezultatu.

Proteklih godina uspostavili smo i odličnu suradnju sa njemačkim policajcima, posebice sa onima iz grada Limburga, što je značajno i za naše strukovno povezivanje, posebice otkako je naša zemlja postala članica Europske unije.

 Mislim da ovakvi susreti pored sportskih uspjeha doprinose razmjeni iskustava i zajedničkim druženjima među nogometašima- policajcima, ali i sa našim iseljenicima, zaključio je Jakov Matijašević iz IPA Splitsko dalmatinska, zahvalivši se svima na potpori, a igračima na odličnoj igri i  zavidnom sportskom ponašanju, koje je bacilo pozitivno svijetlo na našu domovinu, koju već godinama splitski policajci predstavljaju na ovakvim svjetskim policijskim natjecanjima, a što je pozdravljajući ih  na prijemu u frankfurtskom konzulatu u svom govoru istaknuo i generalni konzul Vladimir Duvnjak.