Studentski dan sporta na Rivi

Ovu srijedu, s početkom u 11:00 sati, u Splitu će se održati šesti po redu Studentski dan sporta. Hrvatski akademski sportski savez i ove godine u suradnji s partnerima organizira tradicionalnu sportsko – zabavnu manifestaciju kojoj je osnovni cilj promocija studentskog sporta, od vrhunskog do rekreativnog, kao sastavnog dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja.

Manifestacija čiji je početak predviđen za 11.00 h, na splitskoj Rivi će okupiti brojne studente koji će imati priliku demonstrirati vlastita sportska znanja i umijeća te se okušati u raznim sportovima poput uličnog nogometa, košarke, stolnog tenisa te tradicionalnih igara, poligonu izdržljivosti, igre graničara, potezanju konopa i skakanja u vrećama.

Uz službeni natjecateljski dio manifestacije, u kojem će svoje snage odmjeriti sami studenti, organiziran je čitav niz rekreativnih događanja u kojima će moći sudjelovati svi zainteresirani građani.

Studentski dan sporta u Splitu realiziraju Splitski sveučilišni sportski savez i Studentski zbor Sveučilišta, a pored samih sportaša okupljenima će se predstaviti i sve studentske udruge koje djeluju na području splitskog Sveučilišta

Uz sportske aktivnosti na Rivi, u sklopu Studenskog dana sporta od 20 h na kampusu ispred novog studentskog doma, predviđeno je druženje za sve studente koji će se moći zabavljati uz različite zvukove urbanih ritmova, nastup DJ-a te bendova.

Manifestacija koja se održava s ciljem poticanja što većeg broja mladih, u prvom redu studenata, na aktivnije sudjelovanje u sportskim aktivnostima i osvještavanje o važnosti zdravog života ove se godine održava i kao dio projekta „ZagRij-avanje“. Zagreb i Rijeka 2016. godine bit će domaćini trećih po redu Europskih sveučilišnih igara na kojima će nastupiti preko 5000 studenata sportaša u više od 20 sportova. Stoga će i ova tradicionalna manifestacija biti još jedan pokazatelj važnosti, brojnosti te razvijenosti sveučilišnog sporta u čitavoj Hrvatskoj.