Svjetski kup u taekwondou bez Hrvatske

Hrvatski taekwondo savez morao je nažalost otkazati nastup na Svjetskom kupu za žensku seniorsku reprezentaciju koja je trebala 28.11.2014. odletjeti za Meksiko. Razlog otkazivanja je nemogućnost Hrvatskog olimpijskog odbora da osigura financijska sredstva odobrena financijskim planom.

Zbog loše financijske situacije u HOO-u otkazan je nastup koji je bio u redovnom programu te su na taj način Ana i Lucija Zaninović, Marina Sumić, Petra Matijašević, Ivana Babić, Matea Jelić i Iva Radoš ostale bez mogućnosti borbe za velikih 40 bodova u borbi za plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. Navedenih sedam taekwondo reprezentativki su inače vlasnice čak 22 velike medalje za Hrvatsku među kojima su naslovi svjetskih i europskih prvakinja te olimpijskih odličja.

Hrvatski taekwondo savez je jedan od najuspješnijih sportskih saveza koji nastupa na ljetnim olimpijskim igrama sa čak 3 olimpijske medalje s koliko se mogu pohvaliti još samo rukomet i veslanje te dva od ukupno deset svjetskih zlata u ljetnim olimpijskim sportovima od hrvatske samostalnosti.

Podsjetimo, svjetski prvaci bili su Blanka Vlašić i Sandra Perković iz atletike, četverac i dvojac na pariće iz veslanja, Fantela/Marenić i Tina Mihelić iz jedrenja, vaterpolisti i rukometaši te Filip Grgić i Ana Zaninović iz taekwondoa. Osvajači olimpijskih odličja za taekwondo su Martina Zubčić, Sandra Šarić te Lucija Zaninović.