Udruga Naš Hajduk preuzela 24,53 posto dionica Hajduka

Udruga Naš Hajduk danas je na pučkoj svečanosti na Narodnom trgu, Pjaci, i službeno postala vlasnik 24,53 posto dionica HNK Hajduk Split. U ime udruge kupoprodajni ugovor su potpisali predsjednik Petar Vidović i tajnik Ivan Rilov, a u ime Tommy d.d. Zoran Mamić.


Tajnik udruge Ivan Rilov objavio je i početak kampanje prikupljanja sredstava za otplatu dionica. Naš Hajduk je otkupio pravo dizajna trećeg dresa Hajduka te će članovi kluba koji doniraju najmanje 1.911 kuna imati svoje ime na dresu za sezonu 2016/17. Tajnik Rilov istaknuo je i kako su manje donacije važne pa će svatko tko donira bilo koji iznos dobiti i službenu zahvalnicu. Prvi koji je svečano dobio mjesto na dresu postao je jedan od najvjernijih navijača Hajduka, Luka Bučević. 

Na Pjaci se, uz prisutnost velikog broja Splićana, ali i Hajdukovih navijača iz drugih krajeva, u prvom dijelu programa obavila ceremonija kupoprodaje dionica. Rilov je istaknuo da je ovo veliki trenutak, ali i tek početak jednog puta. Zoran Mamić je kazao kako ovime žele pokazati da navijači imaju u njima najvećeg partnera te je poželio sreću u prikupljanju sredstava u kojem će i osobno sudjelovati.

U drugom dijelu svečanosti najavljen je projekt "Ili jesmo ili nismo". Radi se o tek prvom takvom projektu prikupljanja novčanih sredstava. Kako bi ga podržao, iz Milana se putem video zida svima obratio Mario Pašalić, koji je svoj govor završio s "Hajduk iznad svega, Hajduk ispred svih". Glazbeni dio svečanosti odradili su dječji vrtić Tratinčica i Helena Galovac, talentirana pjevačica i velika navijačica Hajduka, a Ivan Rilov službeni dio programa završio je podsjećanjem na Pavu Grubišića Čabu i Žana Ojdanića. "Sjećam se kako mi je Žan govorio da se sve na svijetu može reći s tri rečenice. Sad bih rekao da se sve može reći s tri riječi - jesmo ili nismo". 
 

Nakon svečanosti su ljudi u redovima čekali za uplate donacija. Sam trenutak potpisivanja kupoprodajnog ugovora uljepšala je Torcida, a Naš Hajduk je ovim danom došao korak bliže svom glavnom cilju - u potpunosti narodnom, demokratskom Hajduku.

Galeriju sa svečanosti pogledajte na LINKU.

Foto: Duje Bonačić