Uvjerljiva pobjeda Nade u dalmatinskom derbiju

Ragbijaši Nade  napravili su veliki korak  prema završnici Prvenstva Hrvatske u ragbiju. Jučer su na Starom placu nakon čvrste i vrlo efikasne igre pobijedili momčad Sinja. Ovom pobjedom splitska momčad učvrstila se na čelnoj poziciji prvenstvene ljestvice .Nada sada mirnije dočekuje rasplet u posljednja dva kola kad će se u derbiju 2. prosinca u utakmici s HARK  Mladost riješiti pitanje startne jedinice za razigravanje na proljeće. U pravo vrijeme splitska momčad pokazala je moć protiv vrlo dobre  momčadi Sinja. Sam početak susreta nije najavljivao ovakav konačan rasplet.

Prvih petnaestak minuta susreta pripao je gostima.Velika želja kao da je sputavala igrače Nade te su suret započeli sa nizom tehničkih pogrešaka. Gosti iz Sinja to koriste i u 11 minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Kuštre dolaze u vodstvo 0:3.Punih 25 minuta trebalo je igračima Nade da poslože redove i opasnije ugroze dotad vrlo čvrstu i stabilnu obranu Sinja. Nada zgoditkom Miljka i pretvaranjem Rosa u 26 minuti dolazi u vodstvo 7:3. U 34. minuti danas vrlo raspoloženi Domagoj Plazibat postiže svoj prvi zgoditak kojeg uspješno pretvara Rosso za vodstvo splićana od 14:3. S ovim rezultatom momčadi odlaze na odmor.

Gosti pokazuju nervozu početkom drugog poluvremena i neoprezno u razdoblju od 15 minuta zarađuju 2 žuta kartona te igraju  s igračem manje. Uz te nedaće ozlijedio im se motor momčadi Luka Kovačić. Nada podiže nivo igre i od 55 minute suvereno vlada terenom.Najprije Čulić u 56. Postiže zgoditak za 19:3, a par minuta potom na odličnu asistenciju Lerotića zgoditak postiže  Vlajčević, a Rosso hladnokrvno pretvara za već visokih 26:3.  Sinjani također na isti način vrlo lijepo postižu zgoditak preko Šolte za 26:8 u 65. minuti. Igrači Nade ne posustaju već do kraja susreta postižu tri zgoditkapreko  Plazibata u 68, Vlajčevića u  78 te Komara u 80 minuti susreta.  Sva tri zgoditka uspješno je pretvorio Luka Rosso. Na kraju 47: 8 uvjerljiva pobjeda splitske momčadi.