Vjekoslav Šapina: “Nije kraj donacijama moje obitelji, Hajduk nam je religija.”

Poljud i Split ovih dana gotovo na svakom kantunu pričaju priču o Hajduku i njegovim navijačima, a svaka je od njih posebna i vrijedi biti ispričana. Pristižu Hajdukovi navijači sa svih strana svijeta i iz svih kutaka Hrvatske, a za mnoge je ovo prilika da posjete i Odjel za članstvo, učlane se i priključe projektu otkupa dionica. Broj članova i donatora raste. Pozitivan trend traje još od proslave rođendana, a, kako se da zaključiti iz razgovora s onima koji su radi utakmice s Dinamom prešli mnogo kilometara, neće se zaustaviti.

Jedna od priča koje vrijedi ispričati jest ona obitelji Šapina iz Slavonskoga Broda. Otac Vjekoslav, aktivan u tamošnjem Društvu prijatelja Hajduka, uplatio je cijeli iznos od 7500 kuna za ime u tematskom parku. I ne samo za sebe: ukupan iznos uplatio je i za svojega sina Ivana, čije se ime već nalazi na navijačkom dresu.

– Projekt Za sva vrimena po mom je mišljenju revolucionaran i avangardan u svijetu, a mogućnost da navijači otkupe dionice svojega kluba je jedinstvena. Čast koja nam je pripala da možemo sudjelovati i upisati svoja imena u tematskom parku, ujedno je i odgovornost da se ne zaustavimo na otkupu samo ovih dionica, nego da otkupimo i većinski paket. Zbog toga u mojoj obitelji nije kraj donacijama jer imam još djece i svima je Hajduk religija! – otkrio nam je Vjekoslav Šapina planove svoje obitelji.

Smatra i da je potencijal projekta mnogo veći.

– Nažalost, zbog medijske blokade i podcjenjivanja projekta, mislim da većina navijača Hajduka nema dovoljno informacija o važnosti sudjelovanja u otkupu dionica pa je odaziv daleko manji od realnog.

U svojoj je okolini kroz volontiranje u DPH-u Slavonski Brod često u kontaktu s ostalim navijačima, a za one koji se još dvoume oko priključivanja, ima poruku:

– Nema alternative, odgovornost je na svima nama i svi trebaju sudjelovati sukladno svojim mogućnostima. Naš Hajduk jedina je opcija ako želimo da naš klub ostane ono što je uvijek bio: više od kluba i svjetlo na kraju tunela mračnoga vremena u kojem živimo.

Nemoguće je ne dotaknuti se večerašnje utakmice s Dinamom, koja je i povod njegova dolaska u Split.

– Današnji mi je rezultat apsolutno nebitan jer sam već tri dana u Splitu, kamo pristižu navijači iz svih krajeva Hrvatske i drugih zemalja. Mi smo u svakom slučaju pobjednici i pokazujemo to na svakoj utakmici. Moja je prognoza 2:0 za Hajduk!