Besplatne edukacije za srednjoškolce i brucoše u KMS

Klub mladih Split u sklopu svog programa organizira besplatne edukacije za srednjoškolce i brucoše. Riječ je o pripremama za državnu maturu iz matematike za nižu razinu, pripremama za upis na Arhitekturu i repeticijama iz određenih predmeta za srednjoškolce i brucoše Računarstva.

1. BESPLATNE pripreme za državnu maturu iz MATEMATIKE za NIŽU razinu

Pripreme će se održavati tijekom sedam mjeseci, utorkom od 20 do 21.45 h u Klubu mladih Split (Split 3, Ruđera Boškovića 20/II). Grupa će se sastojati od desetero maturanata. Voditeljica priprema je Matea Bešlić, volonterka Kluba mladih, studentica Računarstva na FESB-u.

Prijave se trebaju poslati do 9.10.2015. na matea@klubmladihsplit.hr, a moraju sadržavati ime i prezime, kontakt broj, školu i podatak koliko su godina u srednjoj školi prijavljeni učenici imali matematiku.

Pripreme započinju u utorak, 13.10., u Klubu mladih.

Program priprema sastavljen je prema Ispitnom katalogu za državnu maturu u školskoj godini 2015./2016. koji je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.   

2. BESPLATNE REPETICIJE za SREDNJOŠKOLCE i BRUCOŠE

Klub mladih Split poziva maturante i brucoše kojima je potrebna pomoć u svladavanju gradiva iz određenih predmeta da se prijave za besplatne repeticije.

Srednjoškolci se mogu javiti za repeticije iz matematike, fizike, kemije i hrvatskog jezika.

Brucoši studija Računarstva s FESB-a mogu se javiti za repeticije iz fizike, programiranja i elektrotehnike.

Repeticije će voditi Petra Kakić, Ljubo Mamić, Petar Perišić i ostali volonteri Kluba mladih, studenti FESB-a. Prijave je potrebno poslati na repeticije@klubmladihsplit.hr, a moraju sadržavati ime i prezime, kontakt broj, razred, školu/fakultet i napomenu iz kojeg predmeta su potrebne repeticije.

Repeticije će se održavati radnim danima u popodnevnim i večernjim satima u Klubu mladih (Split 3, Ruđera Boškovića 20/II), a točan termin prilagodit će se slobodnom vremenu volontera.

3. BESPLATNE pripreme za upis na Arhitekturu

Zimski ciklus besplatnih priprema održavat će se tijekom dva mjeseca, ponedjeljkom od 20 do 21.45 h u Klubu mladih Split (Split 3, Ruđera Boškovića 20/II). Grupa će se sastojati od najviše dvanaestero polaznika. Kao i prošle akademske godine, pripreme će voditi studenti splitskog FGAG-a, preddiplomskog studija Arhitekture: Filip Eugen Lelas, Zdenko Pavičić i Roko Vilibić.

Pripreme se sastoje od crtaćeg dijela za ispit percepcije i ispite crtanja te teorijskog dijela za ispit opće kulture. Svi polaznici nose svoj pribor: blok 5 za crtanje i hb olovke.

Prijave se trebaju poslati do 14.10.2015. na arhitektura@klubmladihsplit.hr, a moraju sadržavati ime i prezime, kontakt broj, školu i razred.

Pripreme započinju u ponedjeljak, 19.10., u Klubu mladih.

Svi polaznici koji su prošle godine bili redoviti na pripremama sad su studenti Arhitekture, stoga ne propustite ovu priliku!

Važno je napomenuti da će u slučaju velikog broja prijava prednost imati srednjoškolci i brucoši slabijeg imovinskog statusa.

Isto tako, pozivamo mlade koji se žele priključiti našim volonterima u davanju besplatnih repeticija i priprema da nam se jave na klubmladih.split@gmail.com.

Klub mladih Split, osim gore navedenog, organizira brojne druge edukativne i zabavne sadržaje za mlade, o kojima više možete saznati na njihovim web i Facebook stranicama.