Budući forenzičari, čekaju vas besplatna predavanja u KMS

Klub mladih Split zajedno sa Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti organizira ciklus forenzičnih predavanja petkom s početkom u 19h u prostorijama Kluba mladih Split (Ruđera Boškovića 20/2).

31. svibnja 2019. započeo je forenzični  ciklus predavanja na kojem je Toni Šušak, mag. oec., mag. iur. predstavio svoje predavanje na temu „Kriminal bijelih ovratnika“ gdje je upoznao publiku s oblicima financijsko-računovodstvenih prijevara, karakteristikama njihovih počinitelja, najpoznatijim slučajevima prijevara iz prakse i sl.

07. lipnja 2019. predavanje će održati Josip Crnjac na temu „Identifikacija osoba kroz vrijeme“ gdje će se moći saznati sve o načinima identifikacije osoba od rođenja do smrti i nakon smrti, kroz povijest pa sve do modernih načina identifikacije te onima u prostorima ograničenim pristupom.

14. lipnja 2019. pod vodstvom Tonija Perkovića održat će se predavanje na temu „WiFi lokacijska privatnost“ kao jedan od najzahtjevnijih problema današnjih mobilnih uređanja koji se mogu koristiti za lokalizaciju, praćenje i mapiranje osobe.

Nakon toga slijedi predavanje Marka Pilića na temu „Upotreba tehnika kompetitivne analize u prevenciji i suzbijanju terorizma nanacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini na primjeru 9/11 terorističkog napada na Sjedinjene američke države

28. lipnja 2019. temom „Forenzika i CSI u stvarnosti“ asistenti i magistri – Ana Banovac, Ivan Jerković i Toni Ljubić približit će u stvarnosti kako izgledaju forenzične metode koje se redovito vide na malim ekranima, počevši od toga kako identificirati osobu pomoću otiska prsta te što se može saznati iz traga krvi.

Vidimo se u Ruđera Boškovića 20/2 u 19h na navedene datume gdje će se otkriti forenzični misteriji koji se redovito viđaju na malim ekranima.