Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije održat će se u subotu, 11. svibnja 2019.

"Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije 2019. godine" je manifestacija čiji je glavni cilj na jednom mjestu dati sve korisne informacije na temelju kojih će učenici biti u mogućnosti donijeti kvalitetnu odluku o nastavku svog obrazovanja.

Ovaj projekt organizira Splitsko dalmatinska županija - Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područnim uredom Split, te Hrvatskom gospodarskom komorom i Obrtničkom komorom Splitsko dalmatinske županije.

Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije održat će se u subotu, 11. svibnja 2019. godine od 10:00 sati do 14:00 sati gdje će se na jednom mjestu predstaviti sve srednje škole, na prostoru Kazališnog trga - Trga Gaje Bulata, odnosno na platou ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Sve srednje škole Splitsko damatinske županije imat će svoj informativni štand na kojem će predstaviti svoju školu i program škole te u izravnom kontaktu davati informacije o nastavnom programu te načinima upisa u njihovu školu.

Pored škola predstavit će se i važne institucije poput Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Zavoda za zapošljavanje s važnim informacijama iz gospodarstva te potrebama hrvatskog gospodarstva i obrtništva u odnosu na obrazovanje, znanja i zanimanja kojima se učenici pripremaju za buduća profesionalna zanimanja.

Zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima svaka škola će se predstaviti na informativnom štandu s informativnim materijalom te u izravnom kontaktu s mnogim korisnim informacijama koje budu zanimale učenike i njihove roditelje. O školama i njihovim programima govorit će učenici i njihovi profesori te će biti na raspolaganju davati odgovore na sva pitanja zainteresiranim osnovcima i roditeljima o svemu što ih zanima prije upisa.

"Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije" najbolja je prilika da se na jednom mjestu prikupi i usporedi sve važne informacije na osnovu kojih će učenici biti u mogućnosti donijeti konačnu odluku u koju će se srednju školu upisati.

Što su to gimnazije, umjetničke škole, strukovne škole, tehničke škole, četverogodišnji i trogodišnji programi obrazovanja, kako se upisuje u srednju školu, kako do stipendije, kako provjeriti svoja znanja i vještine - sve informacije na jednom mjestu - Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije!

Na "Danu srednjih škola Splitsko dalmatinske županije", koji će se održati na Trgu Gaje Bulate ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu svoj informativni štand imat će gotovo 50 srednjih škola s područja županije.