Danas se održava zadnji dan Poduzetničkog kampa 2016.

Treći dan Poduzetničkog kampa u Solinu otvorio je Ante Raos (MUOSID) sa predavanjem na temu  ''Odgovorno poslovanje čisti svijet!'' - SAPO reciklirani sapun, tijekom kojeg je prezentirao istoimeni uspješan projekt, a ujedno i ukazao na probleme i predrasude s kojima se još uvijek susreću osobe s invaliditetom. Ukazao je na činjenicu da se osobama s invaliditetom treba pružiti mogućnost povezivanja s poslovnim svijetom i edukatorima.

Potom je uslijedila panel diskusija pod nazivom ''Poduzetništvo na mladi način'' na kojoj su sudjelovali  Ivana Ninčević-Lesandrić (Saborska zastupnica), Josip Lažeta (Chain technology j.d.o.o.) i Zorana Neveščanin (VEN-ZORANA j.d.o.o. za brodogradnju), tijekom koje su panelisti podijelili svoja iskustva i priče sa sudionicima Kampa. Panel je započeo prezentacijom Saborske zastupnice Ivane Ninčević-Lesandrić, koja je na vlastitom primjeru pokazala da bez obzira na poslovne prepreke treba biti ustrajan na putu do uspjeha. Sudionici su bili pozvani slobodno postavljati pitanja, ali i sudjelovati u razmjeni vlastitih iskustava i znanja.

Marija Boban s Pravnog fakulteta u Splitu održala je predavanje na temu ''Novi mediji i digitalni marketing'' te naglasila važnost uloge novih medija koji omogućavaju slobodu izražavanja. 

U sklopu svoga  predavanja ''Ice breaker, Company profiles'', poduzetnički stručnjak Scott L. Steward (Break Bread Marketing and Media) je interaktivno komunicirao sa sudionicima. Poduzetničke vještine sudionici su imali priliku pokazati kroz upitnik. Na vrlo stručan i poučan način gdin Scott L. Steward je ukazao na važnost networkinga, razmjene ideja, timskog rada, slobodnog pristupa prezentaciji i izlaganja ideja. 

Marija Huha (Huha na kvadrat), poduzetnica sa dugogodišnjim iskustvom kao event i brend menadžerica u L'orealu, trenutno samostalna poduzetnica, održala je predavanje na temu ''Customer service jr prioritet'' u sklopu kojeg je istaknula važnost strateškog pozicioniranja u svrhu ostvarenja želja klijenata. 

Potom je uslijedilo razvijanje poduzetničkih ideja u radu s mentorima, nakon čega je Ivana Podrug, voditeljica  Poduzetničkog kampa održala informativno predavanje o mogućnostima financiranja poduzetnika početnika.

Edukativna cjelodnevna predavanja zaključila je doc.dr.sc. Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu na temu ''Crowdfunding'', grupnog  financiranja koje  predstavlja alternativan pristup financijskim sredstvima za različite vrste projekata pomoću specijaliziranih internet stranica.

Poduzetnički kamp se nastavlja danas s predavanjem Scott L. Stewarda na temu ''Customer focused marketing'' i Ante Gustina na temu ''Iz minusa do Businessa''. Potom će uslijediti speed consulting s mentorima te  prezentacije poduzetničkih ideja  i odabir pobjednika  Poduzetničkog kampa 2016.