Druga Ljetna školica prirodoslovlja u Muzeju

Prirodoslovni muzej za djecu od 1. do 6. razreda osnovne škole ovo ljeto organizira drugu LJETNU ŠKOLICU PRIRODOSLOVLJA!

Školica će se održati od ponedjeljka 8. do petka 12. kolovoza, svaki dan od 10 do 13 sati, na adresi Poljana kneza Trpimira 3.

Tijekom školice ponoviti će se naučeno gradivo, ali će se i puuuuno toga naučiti, dok će se na kreativnim radionicama izraditi razne korisne predmete i životinje, te se odlično zabaviti!

Predavanja su podijeljena na cjeline po danima:
1. Od Svemira do Zemlje - Na kreativnoj radionici će djeca od balona i kaširanog novinskog papira izraditi Sunčev sustav, a prije toga će se predavanjem upoznati sa Svemirom, planetima Sunčevog sustava i naučiti kako je i kada nastao naš planet.
2. Dinosauri i fosili - Nakon što se upoznamo sa dinosaurima koji su nekoć živjeli na Zemlji i naučimo što su fosili, djeca će od gline izrađivati svoje najdraže dinosaure i njihove fosile.
3. Život u vodama - Kakvo bi to bilo ljeto bez mora? A prije nego zaronimo, naučiti ćemo što sve živi ispod površine mora , rijeka i jezera. Nakon toga će na razne kreativne načine izrađivati ribe, i ostale morske organizme.
4. Kopno i njegove tajne - Koje biljke i životinje žive u prašumama? A koje u pustinjama? Zašto slonovi ne žive u Hrvatskoj? Na ta i još mnoga pitanja ćemo dobiti odgovore na ovom predavanju. U kreativnom dijelu ćemo raznim tehnikama izrađivati omiljene životinje.
5. REduce, REuse, Recycle - Djeca će naučiti zašto je važno reciklirati, i kako pravilno razvrstavati otpad. Nakon toga će od recikliranih materijala izrađivati korisne predmete i životnje.

Cijena radionice po danu je 60 kn, a cijele školice je 250 kn. Rezervirajte mjesto za svoje dijete radnim danom od 9 do 15 sati na broj telefona 021/322-988, ili u inbox Facebook stranice Prirodoslovnog muzeja.