Dump Days na FESB-u

Informacijska tehnologija (IT) danas je prisutna na svakom koraku; na blagajni vašeg supermarketa, u vašem mobilnom uređaju, u vašem televizoru - uskoro u svemu što radi na struju. Olakšava li nam ona život ili trebamo bježati od nje?!

U želji da pruži mogući odgovor na ovu dilemu, Udruga DUMP je odlučila organizirati niz besplatnihpredavanja koja će svima pomoći da saznaju što je trenutačno „in“ i kako to utječe na naše živote. Maraton predavanja koja pripremaju bit će prilagođen širokoj publici, to je sigurno, kao što je sigurno i to da nitko neće ostati ravnodušan. Lepeza tema sezat će od aktualnih rješenja, preko dizajna i programiranja, sve do tehnologija koje možemo očekivati u budućnosti. Publika će saznati odgovore na pitanja poput: „Hoće li nas umjetna inteligencija dokrajčiti?“„Kako se primjenjuje informatika u medicini?“, Zrače li nas mobilni uređaji?“ kao i neka druga.

Predavanja su namijenjena svima koji se žele upoznati sa svijetom tehnologije. Višegodišnji interes koji je publika pokazala puneći najveće dvorane na FESB-u u Splitu na dosadašnjim predavanjima udruge DUMP svjedoči o atraktivnosti i pogođenosti njihovih predavanja.

Pristupačnost dumpovaca često motivira publiku na druženje nakon predavanja, a ovaj put će to biti moguće i u posebno osmišljenoj Demo zoni.

Već je notorna činjenica da su predavači članovi DUMP Udruge mladih programera - entuzijastičnisrednjoškolci i studenti koji djele strast prema tehnologiji i žele to prenijeti drugima. Ovaj put, to žele raditi pripravnici koji kroz predavanja pod nazivom Dump Days imaju priliku pokazati što su naučili uključenjem u rad udruge i zašto žele postati njenim aktivnim članovima. Nakon višemjesečnog rada publici će predstaviti zanimljive i atraktivne teme koje su ih i dovele u DUMP.

Ovaj maraton predavanja, pod nazivom DUMP Days, čini jednu od manifestacija kojima se proslavlja 55. obljetnica splitskog FESB-a ove godine. Organizatori su time željeli pokazati koliko cijene rad ove vrijedne udruge koje je stasala na FESB-u i danas čini neizostavni dio vrijednosti koje FESB zagovara već desetljećima.

Dump Days održat će se u subotu, 30. svibnja i nedjelju, 31. svibnja s početkom u 16 sati.Predavanja će se održavati u amfiteatrima A101 A102 na FESB-u u Splitu. Informacije o ostalim aktivnostima udruge, kao i detaljnije informacije vezane za Dump Days mogu se pronaći na stranici www.dump.hr Ili Facebook stranici Udruge: www.facebook.com/dump.hr.