Europski tjedan freelancera raznovrsnim se programom obilježava i u Splitu

Ove će se godine diljem Starog kontinenta od 17. do 23. listopada obilježiti Europski tjedan freelancera, kojim se želi osnažiti zajednicu nezavisnih profesionalaca u coworking prostorima, potaknuti ih na udruživanje, doprinijeti poboljšanju uvjeta samostalnog rada, zagovarati bolju budućnost te ukazati na nedovoljno priznatu ulogu nezavisnog rada i coworkinga u europskom gospodarstvu.

Tim povodom će se održati brojna predavanja, radionice i druženja i u hrvatskim gradovima, i to pod koordinatorskom palicom Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca. Organizaciju događaja u Splitu vode Amosfera Coworking, Klub mladih Split i Startup.hr, a pripremili su raznovrstan program koji će zasigurno privući one koji već primjenjuju ovakav način rada ili o tome razmišljaju. Sva događanja odvijat će se na zajedničkoj adresi Amosfera Coworking-a i Kluba mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II, 2. kat).

 

17.10. (ponedjeljak) u 19 h: How I became a successful freelancer

Rodom s Jamajke, ali s trenutnom adresom u Splitu, 3D umjetnik Shawn Mitford ispričat će nam svoju životnu priču te otkriti kako je zahvaljujući freelancingu proputovao svijet, radio s nekim od najpoznatijih kompanija te sudjelovao na nizu zanimljivih projekata.

Nakon njegovog predavanja, moći ćete postavljati pitanja o svemu što vas zanima te doznati više o tome kako postati uspješan freelancer.

 

18.10. (utorak) u 19 h: Freelancer Meetup

Radite kao nezavisni profesionalac ili biste to željeli postati? Možda trebate usluge freelancera za određeni projekt?

Dođite na naš sastanak freelancera, gdje se možete povezati s drugim nezavisnim profesionalcima, razmijeniti znanja i iskustva te naučiti nešto novo, međusobno surađivati i otkriti koje vam se sve poslovne mogućnosti pružaju.

Umrežavanje (networking) je ključan dio poslovnog rasta i uspjeha, stoga iskoristite dan i profitirajte od ovog iskustva! Ako vam je freelancing još uvijek relativno nepoznat pojam, također nam se pridružite i doznajte sve što vas zanima!

 

20.10. (četvrtak) u 19 h: The Entrepreneurial Mindset

Za postajanje nezavisnim profesionalcem ponekad je potrebna promjena stavova i razmišljanja; morate izgrađivati kontakte, i upravljati svojim vremenom i novcem. Kako sve ovo postići? Mnogo lakše uz poduzetnički način razmišljanja!

Naš posebni gost u obilježavanju Europskog tjedna freelancera bit će gosp. Michael Anderson, osnivač The Executive JOY Institute, koji će 20.10. u 19 h održati zanimljivo motivacijsko predavanje o tome kako prigrliti promjene nabolje.

Imat ćete, dakle, priliku učiti od serijskog software poduzetnika koji podučava psihologiju prolaženja kroz strahove, odmicanja iz zone sigurnosti i prihvaćanja promjena.

Naučit ćete kako:

- iz odgađanja prijeći u akciju

- pretvoriti anksioznost u uzbuđenje

- prevladati strah i prigrliti povjerenje

Svijetu je potrebno da ostvariš svoj potencijal. Počni raditi na tome upravo na ovom predavanju!
 

20.10. (četvrtak) od 18 do 20 h: Uvod u HTML i CSS – Radionica

Ne znate ništa o izradi web stranica? Želite naučiti osnove HTML-a i CSS-a? Ako je odgovor pozitivan na oba pitanja, onda je vrijeme da se prijavite na novu radionicu u kojoj ćete steći temelje za izradu web stranica!

 U dva ćemo susreta naučiti osnove HTML-a i CSS-a, koji su nam ključni za izradu web stranica. Krećemo od osnova/temelja bez preskakanja. Ukoliko ste već koristili HTML i CSS, onda ovo možda neće biti radionica prikladna za vas.

Radionicu organizira udruga Startup.hr te će ju voditi Alen Vuletić iz tvrtke Slicejack. Radionica traje 4 sata te će se održati u dva dijela u sljedećim terminima:

20. listopada, 18-20 h (1. dio)

25. listopada, 18-20 h (2. dio)

Broj polaznika je ograničen pa Vas molimo da se prijavite za sudjelovanje na mail: alen@slicejack.com. Rok za prijavu je 19. listopada 2016.
 

21.10. (petak) od 10 do 17.30: Etsyonica

Posljednjih se godina izrada i prodaja rukotvorina sve češće iz hobija pretvara u uspješan biznis. Dovoljno je imati malo dobre volje, originalni proizvod i hrabrost da svoje rukotvorine predstavite potencijalnim kupcima.

Etsy, najveća internetska tržnica rukotvorina, okuplja ljude iz cijelog svijeta kako bi se povezali, bili inspirirani i učili jedni od drugih te prodavali i kupovali unikatne predmete. Srce i duša Etsy platforme su kreativni mikro poduzetnici, koji putem Etsy platforme mogu jednostavno i lako prodavati unikatne predmete koje proizvode, i kupci koji traže posebne rukotvorine koje ne mogu pronaći nigdje drugdje.

Radionica je jedinstvena prilika da svi zainteresirani rukotvorci, poput obrtnika, primijenjenih umjetnika i dizajnera, bolje upoznaju mogućnosti i prednosti Etsy platforme te naprave prvi korak prema plasiranju svojih proizvoda na globalno tržište unikatnih rukotvorina. Prvi dio radionice predviđa informativni, teorijski i demonstracijski dio, a drugi individualne konzultacije i pomoć pri otvaranju Etsy dućana.

Voditeljica radionice je Ema Juretić, poznatija na Etsy platformi kao Dilemma Posters.

Kako biste osigurali svoje mjesto na radionici, što prije najavite dolazak putem online obrasca [http://bit.ly/2cW7TWr], a najkasnije do subote, 15. listopada. Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali je broj polaznika ograničen.

Raspored radionice:

10:00 – 10:30 Registracija i kava

10:30 – 14:30 Predavanje i vježbe

14:30 – 15:30 Pauza za ručak

15:30 – 17:30 Jedan-na-jedan konzultacije

Radionica se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu (U.S. Embassy Zagreb).

Uz sve navedeno, Amosfera Coworking vam tijekom cijelog tjedna nudi besplatan rad u svom prostoru!

17.-21.10. FREE COWORKING WEEK

Dosta vam je da vas ometaju dok pokušavate raditi kod kuće? Smetaju vam buka i metež u vašem omiljenom kafiću? Možda ste samo usamljeni i želite u pauzi za ručak porazgovarati s nekim sličnih interesa? Dođite u Amosferu i radite iz našeg coworking prostora besplatno tijekom Europskog tjedna freelancera! Koristite našu internet vezu, uživajte u pogledu na more te razgovarajte s našim „starosjediocima“ u Amosferi! Možete doći i otići kad poželite – mi vas čekamo!

P.S. Ima i kave!