Fantastične fotografije Splita još danas na Pjaci

Update: Zbog velikog interesa izložba će biti otvorena i na Praznik rada do 21 sat.

*
Mnoštvo ljubitelja dobre fotografije okupilo se sinoć u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci povodom otvorenja jubilarne izložbe ''Prvih 10'' u sklopu koje je predstavljeno 100 fotografija koje predstavljaju presjek splitske svakodnevnice snimljene kroz objektiv, a koje su bile izložene na nekoj od izložbi ''Splitske.tiramole''.

Otvorenjem izložbe, koje bi bilo prava fešta mladosti i kulture, službeno je započeo i program ovogodišnje Sudamje, jer je uz Udrugu ''Splitski portal'' organizaciju prihvatio i Grad Split.
- Kad su nam pokazali odabrane fotografije, podsjetilo nas je na mnoge trenutke u Splitu koje smo i zaboravili, ali možda i još važnije, podsjetilo nas je kako ne treba 'jurcati' u životu nego znati zaustaviti se i prepoznati momente - kazala je pročelnica Ureda Grada Marina Protić koja je ''Prvih 10'' proglasila otvorenim.

Ukupno je izloženo 100 fotografija od 81 autora, pa je jasno da je žiriranje bilo iznimno iscrpno, ukoliko se zna da je tijekom 10 godina na natječaje "Splitske.tiramole" pristiglo preko 5000 fotografija. Uz financijsku podršku Grada, velik posao odradili su i volonteri "Splitskog portala", a Maja Prgomet zahvalila se Feđi Klariću na podršci, te svih pozvala na 11. izložbu koja će se u prosincu tradicionalno otvoriti u Fotoklubu Split.
 

Slavljeničku prigodu idealno su začinili mladi glazbenici okupljeni u ''S/UMAS'', ansambl za suvremenu glazbu koji pod mentorstvom Gordana Tudora djeluje pri splitskoj Umjetničkoj akademiji. Talentirana mladost koja 'grize' i svira sa osmijehom na licu, izvela je skladbe Franka Zappe, Marc Mellitsa i John Adamsa.
 

Izložba će na tri kata reprezentativne Vijećnice na Pjaci ostati otvorena do 1.svibnja u 21 sat.


FOTOGALERIJU S OTVORENJA PRONAĐITE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI