Foto serijal: Vedran Vrtlar

Predavanje Foto serijal: Vedran Vrtlar održati će se Klubu mladih Split (ulica Ruđera Boškovića 20) 8. veljače 2016. godine u 20 h.

 Vedran je strastveni fotograf napuštenih objekata, kompleksa i lokacija koje je čovjek zaboravio, a priroda uzela sebi. 

U svojim pothvatima nije sam, već sa svojom djevojkom Lucijom, koja je ujedno i suosnivačica web i Facebook stranice Urbex & EDC Croatia (Urbex - Urban exploration/urbano istraživanje & EDC -Everyday Carry/ono što nosimo uz sebe); istražuju nove lokacije i pišu o njihovoj burnoj prošlosti i tužnoj sadašnjosti. Smatraju da je važno iznijeti njihovu priču i na taj im način naglasiti značaj u vremenu u kojem su bili aktivni. U dvije godine istraživanja zajedno su obišli podosta objekata pa se istraživanje proširilo i na susjedne zemlje. Dok istražuju, drže se „mota“ - UZMI samo fotografije, OSTAVI samo stope, RAZBIJ samo tišinu, UBIJ samo vrijeme!

Vedran je inače student 4. godine Konstrukcijskog strojarstva na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Kopilici, sudac je za veslanje, bavi se planinarenjem, i to kao član Planinarskog kluba Split, u studiju Riva radi kao kamerman/fotograf, dok za Splitski portal radi kao fotograf, a također je i član Fotokluba Split.